Vesti Soldeu, Andora - Pobeda Tese Vorli u veleslalomu

Soldeu, Andora - Pobeda Tese Vorli u veleslalomu

Soldeu, Andora | 12.02.2012. | b92.net
anrorags11022012

Francuskinja Tesa Vorli pobednica je četvrtog veleslaloma sezone, koji je u okviru Svetskog kupa održan u Soldeuu, u Andori. Vorlijeva je do druge uzastopne pobede u toj disciplini, a sedme u elitnom takmičenju, došla u vremenu od 2:01.80 minuta.

Drugo mesto zauzela je Tina Maze iz Slovenije, sa 16 stotinki zaostatka, dok je treće vreme imala aktuelna osvajačica velikog Kristalnog globusa Marija Hefl-Riš.

Peti veleslalom sezone prvobitno je zakazan za petak, pošto je menjao odložen iz Kurševela, ali je ta trka otkazana zbog jakog vetra. Skijašice su tako prvu priliku da se nadmeću u toj disciplini na tlu Andore u okviru Svetskog kupa imale tek u nedelju, a dominaciju je potvrdila Vorlijeva.

Francuskinja je posle prve vožnje imala prednost od 13 stotinki u odnosu na Italijanku Manuelu Melg, dok je Hefl-Rišova bila treća sa 37 stotinki zaostatka. Tina Maze je imala četvrto vreme, za 42 stota dela sekunde slabije od Vorlijevog.

Slovenka je u drugoj vožnji bila odlična, pa je uspela da se zadrži u vođstvu i kada su Hefl-Rišova i Melgova izašle na stazu, ali je Vorlijeva bila na kraju bolja. Maze je tako pomerena na drugu poziciju, a Nemica na treću, dok je Melgova bila četvrta. Peto mesto zauzela je Austrijanka Elizabet Gergl, ispred sunarodnice Ane Feninger, Mari-Mišel Ganjon i vodeće u Svetskom kupu Lindzi Von.

Zahvaljujući trijumfu, Vorlijeva je preuzela prvu poziciju u poretku veleslaloma, sa 20 bodova prednosti u odnosu na Nemicu Viktoriju Rebensburg, koja je odustala tokom prve vožnje. Vonova i dalje ima veoma ubedljivu prednost u odnosu na Maze i ostale rivalke u generalnom plasmanu.

Najbolje skijašice današnjice se sada sele u Soči, gde će se sledećeg vikenda takmičiti u spustu i superkombinaciji.

Komentari