Vesti Sochi 2014 - Pripreme sve intenzivnije

Sochi 2014 - Pripreme sve intenzivnije

Moskva | 08.07.2013. | fis-ski, bihski
sochi2014370

U Moskvi je prošle nedelje boravila Sara  Lewis, generalni sekretar FIS-a, i tom prilikom organizovala sastanke sa različitim logostičkim departmanima Organizacionog Komiteta ZOI 2014. Značajno je reći da će sistem za akreditaciu početi da funkcioniše već narednih dana. U organizaciji 49 takmičenja u šest FIS disciplina će ucestvovati 99 FIS tehničkih delegata i tehničkih zvaničnika međunarodnog nivoa.

Do tančina su isplanirana pitanja putovanja i smeštaja ovih ljudi kako bi se oni mogli u potpunosti posvetiti svojim zadatcima na sprovođenju takmičenja.

Po prvi put od ZOI 1988.godine u Kalgariu - Kanada, svi FIS zvaničnici će biti smešteni u jednom hotelu, Hotel "Mercure Rosa Khutor", koji je lociran u blizini polazne stanice gondole koja vodi direktno u "Extreme Park" u kojem će se održavati takmicenja u Freestyle skijanju i Snowboardu. Ista gondola će prevoziti takmičare i publiku na staze za alpsko skijanje. Organizatori takmičenja u nordijskim disciplinama će od vrha gondole do nordijskih terena imati veoma kratke distance.

Sarah Lewis je izjavila da su “Logisticke pripreme na puštanju u funkciju sistema za akreditaciju intenzivirane kako bi on što skorije postao operativan. Saradnja sa timom Sochy 2014. je na visokom nivou, i uvek su spremni za saradnju.”

 

Komentari