Vesti Snowboard vez koji se lako pretvara u krplje za hodanje po snegu

Snowboard vez koji se lako pretvara u krplje za hodanje po snegu

| 29.07.2020. | rstsnow
rts vez 1000x608

Dobra vest za snowboardere koji žele da pristupe bilo kakvom terenu, sigurno i efikasno.

Američka firma RST - Ross Snow Tech konstruisala je snowboard vez koji se lako pretvara u krplje za hodanje po snegu i obratno...

Njhova priča je sledeća:

Bilo da je počelo rano u našim životima ali i kao neočekivano iznenađenje, ljubav prema snowboardu je nadjačala. Sve počinje u ski centrima, učeći kako sneg "razgovara" sa brodom. Polako, naše razumevanje se gradi, raspoređujući se na svaki pad, zaokret, stazu i liniju spuštanja. Svaka savladana veština uvodi nas u sledeću, nepoznatu. Proces uvođenja, ponavljanja, uživanja i otkrivanja traje i dalje u odnosu prema našoj opremi i belini svežne zime.

Rođena na snežnim padinama Colorado Rockies-a, naša ljubav prema snowboardu odvela nas je iz uređenih ski centra, do nepreglednog, netaknutog snega izvan ski staza i žičara. Prelaz je bio uzbudljiv, ali ne nužno i lak. Kao snowboarderima, pristup toj drugoj "back country" strani neuređnih terena iziskivao je i fizički ali i finansijski trošak … tako da smo i mi nešto učinili.

O vezu Convert

2016. godine Alex Swaynie, vlasnik i osnivač Ross Snov Tech-a, počeo je da sarađuje sa timom inženjera na razvoju prvog i za sada jedinog veza za snowboard koji se pretvara u krplje za hodanje po dubokom snegu. Nakon višemesečnog projektovanja, testiranja, dizajniranja i još nekih inženjerskih radova, došli su do rešenja - vez Convert.

Convert koristi tehnologiju, koja omogućava slobodan prelazak veza, iz moda krplje za hodanje po dubokom snegu u klasičan čvrst snowboard vez, za 60 sekundi ili manje. I obrnuto, za 30-tak sekundi, vez se pretvara u krplje oslobađanjem dela highback (iza pete) koji se ispravlja u podužan položaj sa osnovom - stopalom veza. Zatim se nastavak ispod osnovne ploče prebacuje napred u podužni polažaj oko osovine kod nožnih prstiju, oslobađa se deo veza kod pete koji omogućava njegovo podizanje i normalno hodanje.

Nosač za montažu veza na samu dasku kompatibilan je sa bilo kojom pločom koja koristi tradicionalnu 4x4 konfiguraciju veza. Odgovara veličini cipela 9-13.

Vez će na tržištu biti dostupan za zimsku sezonu 2021, a cena još uvek nije poznata.


Pogledajte video zapis u kojem se navodi pokretačka snaga dizajna i stvaranja "Convert" veza za snowboard:

 

 Izvor: rstsnow.com


Galerija slika

Komentari