Vesti Snowboard - Državno prvenstvo na Staroj planini 1-5.marta

Snowboard - Državno prvenstvo na Staroj planini 1-5.marta

Stara planin | 11.02.2023.
sb sp 960x584

Na Staroj planini će od 1. do 5. marta 2023. biti održano međunarodno takmičenje u ski i snowboard freestyle disciplinama. Očekuje se učešće takmičara iz 9 zemalja širom regiona.

Našu zemlju će predstavljati velika imena srpskog snoubordinga kao što su Matija Milenković, Stefan Edelman, Anđela Đogić, Jug Pešić kao i domaćini ovog takmičenja i predstavnici Stare planine: Ilija Pešić, Mila Zdravković i Dina Panić.

Za sve posetioce ovog događaja pripremljene su razne društveno-sportske aktivnosti, kao i muzički program koji će ispratiti ovaj veliki spektakl na snegu.

Prvog i drugog marta će se održati takmičenje u freestyle disciplinama, Big air i Slopestyle. Četvrtog i petog marta će nakon dužeg vremena na ovim prostorima biti održano takmičenje u disciplinama snoubord kros i ski kros. U pitanju je trka koja se odvija u grupama od po četiri takmičara, koji voze niz stazu punu prepreka, skokova i krivina.

Organizator Državnog prventva je Skijaški Savez Srbije uz tehničku organizaciju "SPIM Staraplanina" i pomoć Skijališta Srbije koji omogućavaju održavanje ovog događaja.

Svi zainteresovani takmičari mogu se prijaviti do 20. februara.

Za sve dodatne informacije kontakt preko instagram profila: s.p.i.m._tv ili preko email-a: spim.starplanina@gmail.com

vidimo se ovog marta na Staroj planini, da se zajedno obeležimo i ovekovečimo ovaj događaj!

    Za skijanje.rs - Toša Jović

Komentari