Vesti Snouborderka Nina Micić održala „Olimpijski čas“ u Ćupriji

Snouborderka Nina Micić održala „Olimpijski čas“ u Ćupriji

Ćuprija | 22.04.2015. | oks.org.rs
Nina na Olimpijskom casu220420151527

Na centralnom gradskom trgu u Ćupriji  u sredu 22. aprila 2015. je održan „Olimpijski čas“, a sa mališanima se družila Nina Micić, snouborderka koja se takmičila na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Ovaj projekat realizovan je u saradnji sa kompanijom Coca-Cola i Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić zahvalio se Nini i Olimpijskom komitetu Srbije što su odabrali baš Ćupriju za realizaciju današnjeg programa: „Dobrodošli u Ćupriju. Ćuprija je oduvek bila poznata po sportistima, naročito atletičarima. Želim vam da danas naučite nešto novo i da se borite za razvoj sporta u našem gradu.

Nina Micić je pozdravila sve prisutne i svečano otvorila “Olimpijski čas”: „Zahvaljujem ljudima iz Ćuprije na toploj dobrodošlici i Olimpijskom komitetu Srbije jer su baš mene izabrali da se danas družim sa vama. Ja ću se potruditi da vam na današnjim radionicama prenesem sve što znam o olimpizmu, a na vama je da se lepo zabavite i potrudite da ponesete što više lepih uspomena sa današnjeg druženja.”


Učesnici “Olimpijskog časa” učili su o Olimpijskim vrednostima, olimpijskim simbolima i sportovima kroz niz obrazovnih i interaktivnih radionica.

Naša najbolja snouborderka razgovarala je sa osnovcima na Olimpijskoj tribini i pokušala da im dočara kako izgleda život vrhunskih sportista i kako je sport obeležio njen život: „Bavljenje sportom na vrhunskom nivou zahteva mnogo truda, rada i odricanja ali, ukoliko se dobro organizujete, ostavlja prostora da se posvetite i obrazovanju što je izuzetno važno. Sport vam pruža osećaj da brinete o svom telu i duhu, a to je upravo ono što olimpizam nastoji da promoviše. Vrhunac moje dosadašnje karijere svakako je učešće na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju i to je nešto o čemu svaki sportista sanja. To takmičenje dalo mi je mnogo elana da nastavim još jače da treniram i da se spremam i za naredne Olimpijske igre.”

Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Coca-Cola je partner Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima “Olimpijski čas”, “EkOlimpijada” i “Sportski izazov” do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016. Ova međunarodna kompanija je najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.

         Izvor, foto: oks.org.rs ,  marijam


Galerija slika

Komentari