Vesti Skijaškog trčanje - Milanko Petrović osmi na FIS trci u Seefeldu (Aus)

Skijaškog trčanje - Milanko Petrović osmi na FIS trci u Seefeldu (Aus)

Seefeld, AUT | 02.12.2012. | Skijanje.rs
milanko01.12.2012cc8

Najbolji srpski biatlonac Milanko Petrović postao je i najbolji srpski takmičar u skijaškom trčanju. On je na današnjoj FIS Cross Country trci  na 10 km slobodnim stilom u austrijskom ski centru Seffeld ostvario najbolji plasman na nekoj FIS trci u istoriji srpskog skijaškog trčanja zauzevši 8. mesto od 132 takmičara. Ovim rezultatom je osvoio 49,55 FIS bodova čime je ostvario A normu za OI Sochi 2014, a pored toga i pravo nastupa na trakama Svetskog kupa u nordiskom skijanju.

- "Sticajem okolnosti imao sam slobodnog vremena, pridružio se reprezentativcima Srbije i nastupio na ovoj Fis trci. Ovo je moj najbolji rezultat ikada ostvaren u nordiskom skijanju a i uopste u SBIJI. Prezadovoljan sam trkom kao i moj trener Tihomir Milosavljević koji me je bodrio tokom trke, a bilo je potrebno i pre starta jer sam imao veliku tremu" - izjavo je za Ski portal Skijanje.ra Milanko Petrović.

Od ostalih reprezentativaca Srbije plasmane su ostvarili: Šmrković Rejhan na 69. mestu, Hadžifejzović Dževad je bio 75., Dizdarević Sanjin 95. i Pejčinović Mirsad na 130. mestu od 132 takmičara koji su završili trku.

Dan ranije je vožena ženska trka na 5km slobodnim stilom. Reprezentativka Srbije Belma Šmrković je zauzela 74. mesto od 82. takmičarke koje su prešle ciljnu liniju.

Galerija slika

Komentari