Vesti Skijaši se ipak vraćaju u Evropu

Skijaši se ipak vraćaju u Evropu

| 30.11.2011. | B92
manolovvaldisere

Francuski Val d’Izer za deset dana bi trebalo da ugosti najbolje skijaše i skijašice, ali taj poznati ski centar nije spreman za održavanje tih trka.

Razlog za to je nedostatak snega, ne samo u Francuskoj, već i u većem delu Evrope, ali je uprkos tome u FIS-u je odlučeno da se skijaši vrate na "Stari kontinent".

Skijaši se trenutno nalaze u američkom Biver Kriku, a skijašice u kanadskom Lejk Luizu, a postojala je mogućnost da se u Severnoj Americi zadrže još jednu nedelju.

Međunarodna skijaška federacija (FIS) razmatrala je mogućnost da trke iz Val d’Izera, koje su zakazane za 10. i 11. decembar, premesti u Biver Krik ili Aspen. Ipak, od te opcije se odustalo jer nijedan od ta dva ski centra u Sjedinjenim Državama nije u mogućnosti da organizuje sve četiri trke koje su bile planirane za francuski ski centar. Zbog toga će se skijaši sigurno vratiti u Evropu, a narednih dana biće poznato da li će trke biti održane negde drugde.

Veoma toplo vreme u Evropi za ovo doba godine već je uslovilo otkazivanje trka u finskom Leviju, a one će biti održane u Flahauu, u Austriji.

Komentari