Vesti Skijališta Srbije - Javne nabavke objavljene u junu 2013.

Skijališta Srbije - Javne nabavke objavljene u junu 2013.

Beograd | 25.06.2013. | skis.rs
skisjnjun2013

Javno preduzeće Skijališta Srbije je tokom juna meseca raspisalo vise Javnih poziva za nabavku dobara ili usluga što najavljuje dobru pripremu za narednu skijašku sezonu.

Predmeti Javnih nabavki pored ostalog su i:

 - Sadni materijal i humusna zemlja, za ski centre Zlatibor i Kopaonik. Predmet javne nabavke je :
Za ski centar Zlatibor :
     1.Sadni materijal (Begonia semperflorens) po 30 komada u žardinjeri u količini od 1200 komada
     2. Humusna zemlja sa transportom i unosom / m3 po kol. 7.5
Za ski centar Kopaonik :
     1.Sadni materijal (Begonia semperflorens) po 30 komada u žardinjeri u količini od 2400 komada
     2. Humusna zemlja sa transportom i unosom / m3 po kol. 18

 - Usluge marketinga - promocija JP Skijališta Srbije angažovanjem skijašice Nevene Ignjatović.
     Predmet javne nabavke su usluge marketinga - promocija JP Skijališta Srbije od strane najbolje skijašice Srbije Nevene Ignjatović, kao što su: logo skijališta na opremi na takmičenjima, tvitovanje i blogovanje o ski centrima u Srbiji, slikanje za bilbord JP Skijališta Srbij , učestvovanje u raznim događajima u ski centrima u cilju promovisanja skijanja i JP Skijališta Srbije, pominjanje JP Skijališta Srbije u medijskim nastupima i propagiranje ski centara za održavanje priprema, potpisivanje mapa - ski info JP Ckijališta Srbije na takmičenjima i slične aktivnosti u cilju promovisanja JP Skijališta Srbije i razvoja skijaškog turizma u Republici Srbiji.

 - Zakup dobara – renta motornih sanki
     Predmet javnog poziva je javna nabavka dobara - renta ( zakup ) 6 komada motornih sanki na period od 3 ( tri ) godine .

 - Usluga izrade studije opravdanosti projekta Javnog-Privatnog partnerstva (JPP) radi izgradnje gondole od Brzeća do Kopaonika i pratećih sadržaja.
     Predmetna javna nabavka usluge izrade Studije opravdanosti projekta JPP ima za predmet uopšte analizu ekonomske efikasnosti samog projekta JPP u skladu sa Zakonom o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama.
     Rezultat analize obuhvaćene predmetnom studijom bi predstavljao optimalnu kombinaciju troškova projekta i njegovog kvaliteta u odnosu na uložena sredstva i druge specifikacije, odnosno specifikaciju o finansijskoj prihvatljivosti JPP-a, zatim specifikaciju u po gledu finansiranja projekta, te raspoloživost i sredstava i planiranu raspodelu rizika.
     Osnovni deo predmetne Studije opravdanosti trebalo bi da predstavlja analiza troškova i koristi (cost / benefit analiza), sa procenom visine i strukture prihoda i rashoda, strukturom izvora finansiranja i visinom ulaganja uz procenu rentabilnosti izvora finansiranja projekta, utvrđivanjem perioda povraćaja sredstava, procenom očekivanog profita privatnog partnera, poređenjem troškova primene modela javno - privatnog partnerstva sa redovnim (klasičnim) budžetskim modelom finansiranja u celokupnom predloženom razdoblju, procenom okvirne podele rizika između javnog i privatnog partnera koja sadrži podelu najmanje sledećih rizika: finansiranja, projektovanja, građenja ili rekonstrukcije, upravljanja, održavanja i dovoljne tražnje za proizvodima, odnsosno uslugama, sa okvirnom kvantifikacijom tih rizika (ponderisanje), procenom verovatnoće nastajanja i troškova koji iz istih proizlaze, kao i merama za sprečavanje, odnosno smanjenje negativnih uticaja na životnu sredinu.
     U tom smislu je i data tehnička specifikacija nabavke, koja je inače navedena kao prilog predmetne javne nabavke, s tim da ista ne predstavlja predmet konkretne javne nabavke s obzirom da je data u cilju sveobuhvatnog sagledavanja svih parametara koji su od uticaja na izradu kvalitetne i verodostojne analize ekonomske efikasnosti projekta JPP-a.
     Imajući u vidu prethodno navedeno, ističemo da sastavni deo predmetne Studije opravdanosti ne predstavlja idejni projekat, niti je potrebna izrada bilo kakvog idejnog projekta u vezi sa predmetnom javnom nabavkom, iz razloga što prevashodni cilj navedene Studije opravdanosti predstavlja analiza troškova i koristi.

 

- Izrada Studije lokacija za postavljanje privremenih objekata u funkciji skijališta u okviru ski centra Kopaonik.
     Cilj izrade je uspostavljanje regulativne osnove za postavljanje privremenih objekata, odnosno, privođenje prostora nameni u funkciji uređenja i opremanja skijališta, na teritoriji opštine Brus. Studijom lokacija za postavljanje privremenih objekata u funkciji skijališta, treba:
     - Sagledati i implementirati ulazne podatake iz Prostornog plana područja posebne namene Nacionalnog parka Kopaonik, kao i opredeljenja iz vežećih razvojnih lokalnih dokumenata.
     - Uraditi širu urbanističku proveru na nivou generalnog koncepta namene površina, imovinsko - pravnih odnosa i skijaške infrastrukture za postavljanje privremenih objekata u okviru granica ski centra Kopaonik.
     - Odrediti i grafički prikazati granice lokacija sa analitičko - geodetskim elementima.
     - Utvrditi pravila uređenja i korišćenja lokacija za postavljanje privremenih objekata u okviru skijaškog kompleksa.

Na skici za Kopaonik vidi označena trasa buduce gondole iz Brzeca.

- Izrada Studije lokacija za postavljanje privremenih objekata u funkciji skijališta u okviru ski centra Stara Planina.
     Cilj izrade je uspostavljanje regulativne osnove za postavljanje privremenih objekata, odnosno, privodenje prostora nameni u funkciji uredenja i opremanja skijališta, na teritoriji opštine Knjaževac. Studijom lokacija za postavljanje privremenih objekata u funkciji skijališta treba:
      - Sagledati i implementirati ulazne podatake iz Izmenama i dopunama plana detaljne regulacije prve faze turistickog rizorta „Jabučko Ravnište“ i Planom Generalne Regulacije turistickog naselja „Konjarnik“ na Staroj planini, kao i opredeljenja iz vežecih razvojnih lokalnih dokumenata
      - Uraditi širu urbanisticku proveru na nivou generalnog koncepta namene površina, imovinsko pravnih odnosa i skijaške infrastrukture za postavljanje privremenih objekata u okviru granica ski centra Stara planina. Odrediti i graficki prikazati granice lokacija sa analiticko geodetskim elementima.
      - Utvrditi pravila uredenja i korišcenja lokacija za postavljanje privremenih objekata u okviru skijaškog kompleksa.

Na skici za Staru planinu se vide planirane trase žičara sa obe strane postojeće gondole na Jabučkom ravništu obojene žuzom bojom.
Na levoj strani su označene sa: Žičara Crni vrh i MC (mali lift)
Na desnoj strani su:
Lift 4 / P, MC, Roller poligon i Lift 5 / 4C

 Pogledajte sike u većoj rezoluciji:

 

Galerija slika

Komentari