Vesti Ski skokovi - Slovenci najbolje leteli u Vilingenu

Ski skokovi - Slovenci najbolje leteli u Vilingenu

Willingen, Ger | 09.02.2013. | b92
willingen500ekipnazmagaszs

Reprezentacija Slovenije trijumfovala je u timskim letovima koji su u okviru Svetskog kupa održani u nemačkom Vilingenu. Slovenci su do trijumfa došli u sastavu: Jurij Tepeš, Jaka Hvala, Peter Prevc i Robert Kranjec, a oni su ukupno osvojili 990,4 bodova.

Drugo mesto zauzeli su Norvežani Rune Velta, Tom Hilde, Anders Bardal i Anders Jakobsen, dok su treći bili domaći skakači Mihael Nojmajer, Rihard Frajtag, Andreas Velinger i Zeverin Frojnd.

Slovenci su tako došli do druge timske pobede u ovogodišnjem Svetskom kupu, a zanimljivo je da su do ove sezone imali samo jedan trijumf i to u timskim letovima. U Vilingenu su bili ubedljivo najbollji, a posebno raspoložen bio je Prevc, koji je imao dva skoka preko 140 metara, od 143 i 142.

Iako pobeda Slovenaca nije iznenađenje, to svakako jeste tek četvrto mesto Austrijanaca, za koje su skakali Volfgang Lojcl, Štefan Kraft, Martin Koh i Gregor Šlirencauer. To je prvi put da se ‘orlovi’ nisu našli na podijumu još od marta 2009. godine i letova na Planici.

Iza najbolja četiri tima sledili su Poljska, Japan, Češka i Rusija, dok se za finalnu rundu nisu plasirali Italija, Švajcarska, Finska i Koreja.

Takmičenje u Vilingenu se nastavlja u nedelju individualnim skokovima sa velike skakaonice.

Komentari