Vesti Ski skokovi - Ruka, Kusamo, FIN

Ski skokovi - Ruka, Kusamo, FIN

Ruka, Kusamo, FIN | 26.11.2017. | Ski skokovi-Ski Jumping
rukan logo 592x360

Ovog vikenda 24-26. novembra 2017. na skakaonici Ruka u Kusamu u Finskoj održano je timsko i individualno takmičenje Svetskog kupa u ski skokovima.

Prvi takmičarski dan u Kuusamu završen timskom pobedom Norveške, ubedljivo ispred ostalih. Druga serija sa puno odličnih skokova preko 140m od kojih je Kraftov od 147,5m ubedljivo najduži i samim tim novi rekord skakaonice Ruka. Plasman na podijumu 2-Nemačka i 3-Japan, dok je Austrija 4. i pored sjajnog skoka Štefana Krafta. Poljaci sa skokom manje izborili finalnu seriju.

Drugog takmičarskog dana, zaslužena pobeda iskusnog slovenačkog skakača Jerneja Damjana koji se odličnim prvim skokom "izvadio" iz kvalitetne grupe, a drugim podjednako dobrim "bez pritiska" potvrdio odličnu formu na početku sezone. Na podijumu su završili J.A. Forfang i Andreas Velinger... Kraft je posle podbačaja u prvoj seriji, najdužim skokom u drugoj, 145m popravio štetu iz prve ali ostao van top tena na 13. mestu. Prošlonedeljni pobednik Junširo Kobajaši, nije imao dužine za duplu pobedu.

Komentari