Vesti Ski biznis liga - Zaposleni u kompanijama Srbije dobili svoju skijašku ligu

Ski biznis liga - Zaposleni u kompanijama Srbije dobili svoju skijašku ligu

Koponik | 31.01.2023. | kurir.rs
skibiznislika23 960x584 logO

Prvi put su u Srbiji zaposleni u našim kompanijama dobili svoju skijašku ligu! Najbolja srpska skijašica u istoriji Nevena Ignjatović, odnosno njena akademija, organizovala je takmičenje za sve one koji vole skijanje - Under Armour ski biznis ligu.

Tako su priliku da voze pravu veleslalomsku trku, baš po takmičarskim pravilima i propozicijama, dobili svi - od onih koji su nedavno stali na skije, pa do dobrih skijaša sa iskustvom.

Zapravo, cilj ove lige je građenje timskog duha kroz zabavu, sport, rekreaciju i druženje zaposlenih. Sudeći po prvom vikendu ski biznis lige, ideja je pun pogodak.

Prvi vikend lige okupio je veći broj ekipa i takmičara nego što je organizator očekivao, petnaestak žena i oko pedeset muškaraca, što potvrđuje da je već na početku popularnost zagarantovana. Učešće je uzela i naša kompanija Adria media group.

A staza - iako je bila prilagođena rekreativcima, postavljena je po pravilima svakog pravog skijaškog takmičenja sa opremom koju viđamo u prenosima trka na televiziji.

Obezbeđena je kompletna tehnologija - od startne rampe, pravih veleslalomskih kapija, do displeja na cilju koji je odmah pokazivao vreme. Za ovako nešto bilo je potrebno angažovati i sudije i tehnička lica koja su dobro odradila posao.

Posebna atrakcija je zapravo činjenica da se radilo o noćnoj trci na stazi Karaman greben, pa je pod svetlom reflektora sve izgledalo kao da će svakog trenutka startovati Mikaela Šifrin ili Henrik Kristofersen.

Iako je svaki takmičar imao probnu vožnju, mnogi su se uverili da nije tako jednostavno skijati kroz kapije kada je putanja trasirana. Za najbolje to nije bio problem, bilo je pravo uživanje gletati kako se spuštaju niz padinu. Naravno, dobrog zezanja, navijanja i smeha nije izostalo, a sve je začinjeno sjajnom žurkom pre i posle trke.

Na kraju - prvo mesto pripalo je kompaniji Klub A, drugi je bio Avanturistički centar, a treća Klara lajn. Pojedinačno pobednik u ženskoj konkurenciji je Nada Stevanović (Klub A), a u muškoj Luka Stevanović (Klub A). U planu su još dva skijaška vikenda i nova druženja na planini.


     Izvor:  P. G. / Kurir sport   Foto: Ski biznis liga-Kurir

 

Komentari