Vesti Sezona zimskih sportova na kanalima Eurosport

Sezona zimskih sportova na kanalima Eurosport

| 25.11.2013. | tv.sb.eurosport.com/
38

Takmičenjem na Retenbah glečeru u Zeldenu, počela je nova sezona Svetskog kupa za alpske skijaše i skijašice. Ali to je samo mali deo zimskih disciplina koje će Eurosport direktno prenositi u novembru. Ski skakači, kros-kantri i heroji nordijske kombinacije okupiće se u Kusamu na “Nordijskoj žurki”. Ruka Ski stadion u Finskoj je sagrađen 1964. godine, a u svom sklopu ima i veliku skakaonicu za ski skokove, kao i stazu za kros-kantri.

Takmičenje za Svetski kup u ski skokovima počinje 22. novembra u Kligentalu u Nemačkoj, gde se nalazi najmodernija velika evropska skakaonica. Prošle godine u Lilehameru, na prvom takmičenju sezone, slavili su Zeverin Frojnd na normalnoj skakaonici, odnosno Gregor Šlirencauer na velikoj.

Iz Nemačke, ski skakači odlaze u Kusamo, gde će u Laponiji, u blizini polarnog kruga u ruske granice, imati na raspolaganju samo nekoliko časova sunčeve svetlosti tokom dana, a takmičiće se na temperaturama i do minus 20 Celzijusovih stepeni.

Kros-kantri skijaši takmičenje u Kusamu počinju 29. novembra u jutarnjim i popodnevnim časovima, a Eurosport i Eurosport 2 će direktno pratiti Svetski kros-kantri kup, kao i prvo takmičenje u nordijskoj kombinaciji, koje je na programu 30. novembra.

Prvo takmičenje u IBF kalendaru će se održati u švedskom Estersundu, a Eurosport će direktno pratiti bijatlon takmičenja u muškoj i ženskoj konkurenciji. Individualno takmičenje kod žena na programu je u sredu, muškarci nastupaju u četvrtak, muški sprint je u subotu, a muška potera u nedelju.

Svetski kup u alpskom skijanju posle Zeldena i finskog Levija nastavlja se 29. novembra super-G trkom u ženskoj konkurenciji u Biver Kriku, čime počinje severnoamerička turneja. Muškarci dan kasnije nastupaju u Lejk Luizu.

Eurosport je i u predstojećoj sezoni pripremio specijalizovanu emisiju “Ski pass” u kojoj će se sa specijalnim gostima analizirati minula i predstojeća takmičenja. Aksel Lund Svindal, osvajač Svetskog kupa 2007. i 2009., četvorostruki šampion sveta i olimpijski šampion u superveleslalomu, imaće svoj blok u okviru emisije, u kojem će gledaoci čuti utiske velikog skijaša iz Norveške.

U novembru, Eurosport će direktno pratiti i Svetski kup u sankanju, Evropsko karling prvenstvo, kao i ISU GP klizačka takmičenja.

 

Komentari