Vesti Semmering - Pobeda Ana Feninger u veleslalomu

Semmering - Pobeda Ana Feninger u veleslalomu

Semmering, Aus | 28.12.2012. | B92
fenni2

Austrijska skijašica Ana Feninger trijumfovala je na šestom veleslalomu sezone pred svojim navijačima u Zemeringu. Feningerova je do prve pobede u ovogodišnjem Svetskom kupu došla ukupnim vremenom od 2:13.09 minuta i to veoma ubedljivo.

Drugo mesto, sa više od sekunde zaostatka, zauzela je vodeća u generalnom plasmanu Tina Maze, dok je treća bila Tesa Vorli iz Francuske.

Feningerova je posle prve vožnje imala 56 stotinki prednosti u odnosu na Vorlijevu, dok je Maze bila 34 stotih delova sekunde dalje. Ipak, u nastavku je Slovenka, koja je inače trijumfovala na prva četiri veleslaloma sezone, bila bolja od francuske skijašice, da bi Feningerova potom potvrdila trijumf.

Iza najbolje tri našla se Nemica Marija Hefč-Riš, a sledile su je Šveđanka Džesika Lindel-Vikarbi, olimpijska šampionka u veleslalomu Viktorija Rebensburg i još jedna švedska skijašica Frida Hansdoter. Prvih deset kompletirale su domaće skijašice Katrin Cetel, Štefani Kele i Elizabet Gergl.

Maze na čelu generalnog plasmana ima 999 bodova, a prati je Hefl—Rišova sa 582. Slovanka je prva i u poretku veleslaloma sa 540 bodova, ispred Cetelove koja ima 342.

Takmičenje u Zemeringu nastavlja se u subotu slalomom, na kojem će učešće uzeti i najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović.

Komentari