Vesti Saradnja Skijaskog saveza i Skijalista Srbije na promociji zimskih sportova

Saradnja Skijaskog saveza i Skijalista Srbije na promociji zimskih sportova

Beograd | 06.08.2014. | skis.rs
vladetadejan

Od kako je pre dva dana stupio na dužnost novog predsednika Skijaškog saveza Srbije, Vladeta Radivojević je svoj prvi radni dan posvetio unapredjenju saradnje sa Skijalištima Srbije. Vršilac dužnosti direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić sastao se 5. avgusta 2014. sa novim predsednikom Skijaškog saveza kako bi se upoznali sa planovima ovog saveza kao i sa aktivnostima Skijališta za predstojeću zimsku sezonu.

Na sastanku je istaknuto da je neophodna što bolja i tesnija saradnja izmedju Skijališta Srbije i Skijaškog saveza kako bi se nastavilo sa popularizacijom zimskih sportova u Srbiji, ali i osvajanjem što boljih rezultata srpskih takmičara u evropskim i svetskim kupovima. Direktor Skijališta Srbije naglasio je da će ovo preduzeće nastaviti da omogućava uslove za treninge i takmičenja klubovima registrovanim kod Skijaškog saveza Srbije, kao i da pruža podršku vrhunskim sportistima, poput Nevene Ignjatović, Senke Bajić, Nine Micić i ostalih koji predstavljaju zemlju u najboljem svetlu i koji podstiču mlade da krenu njihovim stopama.

Tokom sastanka dogovoreno je da, nakon dobijanja FIS homologacije za stazu Gvozdac, obe strane započnu intenzivne aktivnosti  koje bi trebalo da doprinesu dobijanju organizacije Evropa ili Svetskog kupa na Kopaoniku.

 

Komentari