Vesti Roller ski - FIS trke u Skoplju u Makedoniji

Roller ski - FIS trke u Skoplju u Makedoniji

Skoplje, MKD | 12.09.2018. | skijanje.rs
Rollerski skopje 1 800x500

Nakon održane u Kruševu, u Skoplju se 12-13. septembra 2018. vozi druga FIS Roler ski trka ove sezone u Makedoniji. Oba dana na programu su UpHill trke (uz brdo) na distanci 6 km za devojke i 10 km za muškarce na relaciji Nerezi - Gorno Vodno. Na takmičenju učestvuju nordijci iz Rumunije, Grčke, Srbije, BiH, Perua, Makedonije...

Prvog takmičarskog dana, u sredu, u trci devojaka na 6 km pobedila je Tanja KARIŠIK-KOŠARAĆ iz BiH. Druga je bila makedonka Viktorija TODOROVSKA, a treće mesto je pripalo našoj Anastasiji VOJINOVIĆ sa 48,3 sekundi zaostatka. Najbolja srpska nordijska skijašica Anja ILIĆ na ovoj trci je zauzela 9. mesto.

U muškoj trci na 10 km, u sredu, pobedio je makedonski takmičar Stavre JADA, dok je drugo mesto zauzeo jedini predstavnik iz Srbije na ovoj trci Miloš MILOSAVLJEVIĆ  sa 50,6 sekundi zaostatka.

Drugog takmičarskog dana, u četvrtak, u ženskoj trci Anja ILIĆ je opravdala očekivanja i pobedila na trci na 6 km. Na ša druga predstavnica Anastasija VOJINOVIĆ, na žalost,  nije uspela da završi trku. Jučerašnja pobednica Tanja KARIŠIK-KOŠARAĆ iz BiH nije nastupila na ovoj trci.

U muškoj trci na 10km, srpski takmičar Miloš MILOSAVLJEVIĆ je ovog puta zaozeo 3. mesto sa zaostatkom 25,6 sekubdi. I na ovoj trci je pobedio domaći takmičar Stavre JADA, a grugoplasirani je bio Nikolaos TSOUREKAS iz Grčke.

Organizator takmičenja je Skijaški savez Makedonije.

FIS Roller ski kupovi su se ovog leta vozili širom našeg regiona, a prema FIS kalendaru preostalo je da se održe još trke u Hrvatskoj i Grčkoj:
   - 22.-23.9.2018     Oroslavje        CRO     4x10k - 8xSP     L M
   - 29.-30.9.2018     Metsovo        GRE     2x5k - 2x10k     L M

 

Galerija slika

Komentari