Vesti Roller ski - Dva prva mesta Anje ilić na FIS trkama u Grčkoj

Roller ski - Dva prva mesta Anje ilić na FIS trkama u Grčkoj

Florina, GRE | 04.09.2018. | Skijanje.rs
4 1024

U mestu Florina u Grčkoj u subotu i nedelju 01-02. septembra 2018. održan je FIS Roller ski kup. Vožene su po dve trke na 5km u ženskoj i 10 km i muškoj konkurenciji slobodnim stilom. Takmičari Srbije su ostvarili zapažene rezultate, pre svega Anja Ilić iz ski kluba Zvezda, Zlatibor  koja je oba dana na trkama zautela 1. mesto.

Pobeda Anje Ilić na trci prvog takmičatskog dana je dodatno vredna pomena jer je 1. mesto ostvarila sa preko 20 sekundi prednosti (+20,7) ispred drugoplasirane makedonke Viktorije Todorovska, i time prvi put imala manje od 100 (96,88) FIS bodova, što je dosadašnji najbolji rezultat u ženskom nordijskom skijanju u Srbiji.
Druga srpska takmičarka Anastasija Vojinović oba dana je bila na pobedničkom postolju. Na obe trke je ostvarila plasman na 3. mesto.

I na muškim trkama Srbija je imala dva predstavnika, Miloša Milosavljevića kao i povratnika u takmičarsko skijanje, olimpijca Milanka Petrovića koji je trenutno i Predsednik nordijskoj odbora Skijaškog saveza Srbije, a koji je pokazao da je još uvek u sjajnoj formi.
Milanko je prvog dana na trci zaizeo 2. mesto i ostvario 100,91 FIS bodova. Na trci voženoj narednog dana ostvario je plasman na 3 mesto, ali sa manjim zaostatkom nego prvog dana pa je i rezultat u FIS bodovima bio ispod 100 (97,46).
Neprikosnoven na 1. mestu na obe trke bio je Grk Apostolos Angelis. Milankov takmac je bio makedonski takmičar Stavre Jada koji je prvog dana bio na 3. mestu iza, a drugog dana na 2. mestu ispred Milanka Petrovića. Miloš Milosavljević je na obe trke zauzeo 5. mesto.

Sa našim takmičarima je trener reprezentacije Tihomir Milosavljević.

 

Galerija slika

Komentari