Vesti Ravna planina - Pale, u kalendaru FIS Evropa kupa 2021

Ravna planina - Pale, u kalendaru FIS Evropa kupa 2021

Ravna Planina - Pale, BIH | 30.05.2020. | sportdc.net
Ravna planina Pale 3

Nakon što je Kopaoniku dodeljena organizacija FIS Evropa kupa u veleslalomu za žene i ski centar "Ravna planina" na Palama biće u Februaru 2021. godine biće domaćin trke Evropa kupa u skijanju, potvrđeno je u kalendaru FIS-a.

Na "Ravnoj planini" biće vožen slalom za devojke, i to će biti prvi put od 1991. godine da se jedna trka Evropa kupa održi u Bosni i Hercegovini. Dve trke na Ravnoj planini će se održati u subotu i nedelju 20. i 21. februara 2021., a na Kopaoniku par dana kasnije u sredu i četvrtak 24. i 25. februara 2021.

Ovo je potvrda predanog rada u ovom ski centru da se dovede jedno ovakvo takmičenje u Bosnu i Hercegovinu, a trke koje su zimus održane na istom mestu, i koje su bile svojevrsni test da se vidi da li je "Ravna planina" sposobna da organizuje Evropa kup, dokazale su čelnim ljudima FIS-a da sve to može biti sprovedeno u delo.

Od zemalja u regionu, trke Evropa kupa će se voziti i na ski centru Krvavec u Sloveniji 02. i 03. februara 2021. Da se pomene, nekada davno Evropa kup je voženi i ski centru Popova šapka u Makedoniji.

 

Komentari