Vesti Rajkovo - Uskoro na ski liftu jos 30 vučnih naprava

Rajkovo - Uskoro na ski liftu jos 30 vučnih naprava

Majdanpek | 28.08.2013. | Pokrenimo Rajkovo
skiliftstbar800x486

Na ski lift na Rajkovu biće postavljeno još 30 vučnih naprava tipa sidro, čime će kapacitet ski lifta biti značajno povećan. Pre oko mesec dana Opštna Majdanpek je uputila JP Skijališta Srbije zahtev za pomoć u obnovi skijališta i kroz dobijanje vučnih naprava koje se eventualno preostale nakon rekonstrukcije sistema žičara na Kopaoniku.

Na facebook grupi "Pokrenimo Rajkovo" je danas objavljena vest da je stigao dopis od JP "Skijališta Srbije" da im je odobreno dobijanje 30 vučnih naprava za lift na Majdanpečkom skijalištu. Očekuje se da vučne naprave uskoro stignu na Rajkovo.

Nakon dosta problema i zastoja, završena jedna od krucijalnih stvari neophodnih za revitalizaciju majdanpečkog ski centra. 20. avgusta 2013. godine, nakon što je urađena i poslednja stavka na sanaciji ski lifta, a radi se o podmazivanju transportnog užeta, izvršena je primo-predaja izvršenih radova, tj. sanacije ski lifta.

Izgleda da je na pomolu i rešenje drugog velikog problema skijališta Rajkovo - nabavka tabača snega. Delegacija Majdanpeka od nekoliko članova je krenula put Austrije da pogleda ponudu polovnih tabača.

Komentari