Vesti Rajkovo - Ima nade za skijalište kod Majdanpeka

Rajkovo - Ima nade za skijalište kod Majdanpeka

Majdanpek | 08.08.2019. | skijanje.rs
Majdanpek 3

Već smo pisali da je u Majdanpeku ispravljena jedna velika nelogičnost. Sportski centar "6. Avgust" više nije imovina Rudnika bakra Majdanpek, već je vlasništvo preneto na opštinu Majdanpek, a upravljanje Sportskim centrom je povereno Sportskom savezu Opštine Majdanpek - SSOM.

Na taj način i skijalište Rajkovo kao deo Sportskog centra je pod novom upravom Sportskog saveza.

Pozvali smo Ivana Đorđevića, generalnog sekretara Sportskog saveza Opštine Majdanpek i pitali da li će i na Rajkovu biti nekih aktivnosti na pripremi i uređenju skijališta?

On je za Ski portal Skijanje.rs naveo da za skijalište imaju velike ambicije da bude spremno do početka predstojeće zimske sezone.

Odmah po preuzimanju Sportskog centa trudili su se da što pre tokom ove letnje sezone osposobe bazen za korišćenje. To je i učinjemo... U Majdanpeku je u ponedeljak, 14. avgusta 2019. bazen Sportsko rekracionog centra „6.avgust“ otvorio vrata za prve kupače. Tako je konačno počela ova sezona rada Gradskog bazena protiv koje je u startu bilo određenih objektivnih i nepremostivih teškoća.

Što se tiče Rajkova, planiraju da već od septembra veliku pažnju posvete pripremi skijališta... Ono prvo što ih najpre čeka je uređenje i košenje ski staza, a najveća nepoznanica je tabač snega. Pored već poznatog problema sa kočnicama, izgleda da natabaču ima još nekih kvarova... Kao za letnje sadržaje sportskog centra, u Sportskom savezu očekuju da će i za pripremu skijališta imati potrebnu podršku Opštine Majdanpek.

Dobra vest je i da su počeli radovi na rekonstrukciji, sanaciji i uređenju puta Majdanpek – Kučevo. Najvažnija saobraćajnica za stanovnike i privredu ove opštine dobiće pre kraja leta novo i što je važnije kvalitetnije izdanje u dužini od 21 kilometra (izvor: timocke.rs). Ovo je bila jako loša deonica puta, ali njegovom rekonstrukcijom  Majdanpek vise nije daleko ni od Pozarevca, ni od Smedereva, pa ni od Beograda. Za očekivati je da će se iz Beograda do Majdanpeka stizati za 2 do 2,5 sata vožnje. Ovim će skijalište Rajkovo biti lekše i brže dostupno i skijašima iz okolnih gradova, samim tim je za očekivati mnogo veću posetu skijaša.

Predhodno je potrebno da se završe sve pripreme za ski sezonu. Ski portal Skijanje.rs će nastaviti da prati sva dešavanja na skijalištu Rajkovo.

 

Komentari