Vesti Popova Šapka, MKD – Ski sezona počela u nedelju 06. januara 2019

Popova Šapka, MKD – Ski sezona počela u nedelju 06. januara 2019

Popova Šapka, MKD | 07.01.2019.
psapka nasl 960x584psl

Stvorili su se uslovi za zvaničan početak sezone u najvećem makedonskom skijalištu. Skijaška sezona u ski centru Popova šapka počela je u nedelju 06. Januara 2019. a tradicionalno, za sve posetioce prvi dan skijanje je bilo besplatano.

Ski centar je u potpunosti spreman i opremljen za bezbedno funkcionisanje. Sprovedene su tehničke pripreme i aktivnosti za početak i tok nove ski sezone.

Izvršeno je obeležavanje postojećih ski staza koje su uz pomoć ratraka utabane i spremne da prime prve skijaše. Prvog skijaškog dana u funkciji su bile žičara "Ceripašina" i ski liftovi "Aerodrom" i "Ge", a njihov kapacitet je oko 1.800 skijaša na sat.

Glavna novina za ovu sezonu je da je na polazu svih žičara postavljen sistem za elekrtonsku kontrolu skipasa što će umnogome smanjiti gužve čekanje na ulaz na žičare.

Na dvosedu “Sv.Ilija” se finaliziraju radova na postavljanju Sistema za kotrolu i upravljanje žičarom, tako da će ova žičara naknadno biti puštena u funkciju.

U nedelju se na skijalištu pojavio veliki broj posetilaca pa je bilo poteškoća zbog ograničenog kapaciteta ski liftova, kao i zbog jakog vjetra koji je dodatno komplikovao uslove za nesmetano funkcionisanje Ski centra. U ponedeljak 07.01.2019. u funkciji će biti žičare "Teteks 1 i 2", "Aerodrom" i "Ge", a ako bude bez vetra, radiće i žičara "Ceripašina".

Slika sa prvog dana rada skijališta u sezoni 2019. (FB)

I ove zimske sezone važiće uobičajene cene za skipas karte:
- Poludnevna ski karta od 12 do 15 časova: 600 denara
- Noćna ski karta od 19 do 22 časova: 500 denara
- Dnevna karta, koja se primenjuje od 9 do 15 časova: 900 denara
- Sezonska ski karta: 9.500 denara
Depozit za karticu skipasa: 150 denara.

Od ove sezone je moguće turističko razgledanje Šar planine vožnjom ratrakom po ceni od 6.500 denara na sat.

U ski centru Popova šapka vas očekuju da zajedno započnete još jednu uspešnu ski sezonu!

 

Komentari