Vesti Planinski skejtbord - Svetsko prvenstvo, Novi Sad 6-7. septembar

Planinski skejtbord - Svetsko prvenstvo, Novi Sad 6-7. septembar

Bukovac, Novi Sad | 19.08.2013. | ATB Novi Sad
atb2013plakat640x389

Svetsko prvenstvo u Planinskom skejtboardu (Mountainboarding-u), disciplina Border kros, Novi Sad, Bukovac, Fruška Gora, 06.-07. septembar 2013.

Ostalo je još malo vremena do najvećeg takmičenja ikada održanog u planinskom skejtbordu (mountainboarding-u) i pripreme se polako privode kraju. Bukovačka staza poznata kao i najduža i najbolja staza za border kros na svetu je spremna za održavanje prvog Svetskog prvenstva u border krosu (Boardercross).

Dugogodišnjim trudom i radom članova kluba planinskog skejtborda „ATB“ iz Novog Sada, stvoreni su uslovi da se na dvadesetogodišnjicu postojanja ovog sporta, organizuje jedno takmičenje gde će se po prvi put na jednom mestu naći najbolji i najiskusniji vozači iz čitavog sveta. Članovi „ATB“ kluba su ponosni zbog toga što će se ovakva manifestacija održati baš u Srbiji i da će biti upamćeno kao prekretnica u razvoju i popularizaciji mountainboarding-a.

Do sada je prijavljeno 75 takmičara iz dvadeset država, a očekuje se da taj broj naraste na skoro stotinu. Oni će se takmičiti u više kategorija – juniori (do 16g.), master (preko 35g.), devojke i najjačoj i najatraktivnijoj kategoriji – pro, gde ćemo napokon saznati da li su najbolji vozači iz SAD-a. ili iz Velike Britanije. Takmičari iz Francuske, Poljske, Nemačke, Rusije, ali i iz Srbije se nadaju da će pomrsiti račune amerikancima i englezima i oni se naći na pobedničkom postolju.

Da li će se to desiti, saznaćemo uskoro,  6-og i 7-og septembra kada će se ovo takmičenje i održati. Nakon završetka trka, održaće se i promotivno takmičenje u fristajlu, gde će oni najhrabriji pokazati svoje veštine i vratolovime na skakaonicama, a najveštiji medju njima će takodje biti i nagradjeni.

Stoga pozivamo sve zaljubljenike u sport, kao i one koji žele da iskuse nešto do sada nevidjeno i uzbudljivo, da dodju i uživaju ali i da podrže naše takmičare (Slobodana Banovića i Senku Bajić), kao i goste i dalekih zemalja poput Brazila, Argentine i Australije.

Mountainboard staza na Selištu iznad Bukovca, kod porušenog vojnog objekta - petak (06) i subota (07) septembra od 12h.

 

Galerija slika

Komentari