Vesti Planinski skejtboard - Svetsko prvenstvo, Novi Sad, Bukovac 6-7. septembar

Planinski skejtboard - Svetsko prvenstvo, Novi Sad, Bukovac 6-7. septembar

Bukovac, Fruska Gora | 04.09.2013. | atb
mtb20131

Nakon pet uspešnih godina Klub planinskog skejtboarda iz Novog Sada ove nedelje docekuje 120 vozaca iz 20 zemalja širom sveta i organizuje prvo u istoriji Svetsko Prvenstvo u Planinskom Skejtboardu u disciplini Boardercross (trka). Prvenstvo se održava na Mountainboard staza na Selištu iznad sela Bukovac, kod porušenog vojnog objekta - petak (06) i subota (07) septembra od 12h (Put za Bukovac vodi od Petrovaradina).

Gosti iz insotranstva već polako pristižu kako bi uvežbali stazu i bili u potpunosti spremni za veliku trku. Četvrtak u 11 časova počinje prvo zvanično otvaranje staze i zagrevanje, vozači će isprobati stazu a u petak ih očekuje pakleni dan, svaki od njih će voziti četiri trke protiv četiri nasumično odabranih protvnika, samo 32 vozača koji budu sakupili najveći broj bodova plasiraće se za subotnje veliko finale koje počinje u 13 h !

Nakon završenog boardercross finala vozači imaju sat vremena pauze, posle odmora počinje prava poslastica za publiku, na skakaonici od 2 metra visine vozači će izvoditi atraktive skokove i trikove u disciplini freestyle. Top 15 najboljih freestyle vozača pokazaće svoje umeće a samo najbolji će ostati zapamćen kao najbolji svetski freestyler!

Proglasenje pobednika, dodela medalja za najboljeg vozača u ženskoj kategoriji i u juniorima a nakon toga vozači idu na zasluženi odmor i uživanje u srpskim specijalitetima.

Pozivani ste da uveličate ovaj veliki sportskii događaj vašim prisustvom i da pomognemo našim vozačima da se popnu na popedničko postolje!!

Najava za Svetsko Prvenstvo 2013:


Prošlogodisnji video:

 

Galerija slika

Komentari