Vesti Oberstdorf - Slovenci najbolji u timskim letovima

Oberstdorf - Slovenci najbolji u timskim letovima

Oberstdorf, Nemačka | 19.02.2012. | b92.net
teamtour2012l

Reprezentacija Slovenije trijumfovala je na timskim letovima u nemačkom Oberstdorfu u okviru Svetskog kupa. Zbog lošeg vremena, tačnije jakog vetra, to takmičenje se sastojalo od samo jedne runde, a Slovencima su trijumf doneli Jurij Tepeš, Jure Šinkovec, Peter Prevc i Robert Kranjec.

Njih četvorica su osvojili ukupno 732,5 boda i tako nadmašili Austrijance, u sastavu Tomas Morgenštern, Martin Koh, Andreas Kefler i Gregor Šlirencauer, koji su zabeležili 715,9 bodova.

Na podijumu su se Slovencima i Austrijancima pridružili Norvežani Anders Fanamel, Rune Velta, Tom Hilde i Anders Bardal, dok su iza sledili Nemci, Česi i Poljaci.

Pobeda, ipak, Slovencima nije donela veliko slavlje, pošto je Prevc u padu posle leta od 225,5 metara, čime je ujedno izjednačio rekord letaonice, slomio ključnu kost. Taj let ujedno je bio najduži tokom celog vikenda u Oberstdorfu, a Austrijanci su zahvaljujući drugom mestu osvojili titulu na Timskoj turneji. Ta turneja obuhvatala je individualna i timska takmičenja u Vilingenu i Oberstdorfu.

Ski skakače sada čeka Svetsko prvenstvo u letovima u norveškom Vikersundu, od 24. do 26. februara, dok se Svetski kup nastavlja u finskom Lahtiju 3. marta, gde će biti održano i naredno timsko takmičenje.

Komentari