Vesti Nova Varoš - Završena akcija postavljanja trave na ski stazu Briježđa

Nova Varoš - Završena akcija postavljanja trave na ski stazu Briježđa

Nova Varoš | 12.06.2014. | skijanje.rs
zlatar110620141640

Akcija postavljanja trave na ski stazu Briježđa koja je održana 01. juna 2014. nastavljena je i u sredu 11. juna 2014. Po principu dobrovoljnog rada, završen je posao na postavljanju busena trave na donjem najstrmijem delu staze, čime se ona štiti od erozoje, a u zimskim uslovima i sa mnogo manjom visinom snega biće moguće skijanje.

Buseni trave su sečeni u selu Štitkovo, 20 km udaljenom od Nove Varoši. Površina staze koja je pokrivena novim slojem trave je oko 70 ari.

Mora se istaći dobra organizacija novovarošana. Jedino što je u celom poslu plaćeno je rad mašine za sečenje busena. Sve ostalo od utovara, prevoza, istovara i samog polaganja busena trave po stazi je urađeno dobrovoljnim radom.

Uz članove Planinarsko smučarskog društva "Zlatar",  radnike Turističko sportskog centra "Zlatar", drugog akcijaškog dana su se priključili i radnici doma kulture "Jovan Tomic" u Novoj Vroši.

Planirani radovi na stazi su u globalu završeni, a neki preostali manji deo posla odradiće sami radnici TSC "Zlatar" koji i gazduju skijalištem.

 

Galerija slika

Komentari