Vesti Nordijsko skijanje - FIS Balkan kup i FIS NC prvenstvo Srbije u Sjenici

Nordijsko skijanje - FIS Balkan kup i FIS NC prvenstvo Srbije u Sjenici

Sjenica | 15.02.2019. | Skijanje.rs
fis nc clasic sjenica 120219 1b

Ski centar Žari u Sjenici je proteklih dana bilo mesto održavanja dva međunarodna takmičenja u skijaškom trčanju, FIS Balkan kup i FIS NC Prvenstvo Srbije u Nordijskom skijanju.

FIS Balkan kup u nordijskom skijanju

FIS Balkan kup ove godine ima sedam takmičenja u sedam država na Balkanu. Već su održana na Ravnoj gori u Hrvatskoj i mestu Pigadia u Grčkoj. 09-10. Februara takmičenja su održana u Sjenici na nordijskom ski centru Žari na distanci od 5km za žene i 10 km za muškarce.

Rezultati Subota 9. februar:
Muškarci: 1. ERIĆ Strahinja, BIH  2. ANIĆ Stefan, BIH  3. ČOLIĆ Miloš, BIH
Žene: 1. KUSMUK Sanja, BIH  2. DRNDIĆ Maida, SRB  3. NIMPITI Georgia, GRE

Rezultati Nedelja 10. februar:
Muškarci: 1. ERIĆ Strahinja, BIH  2. ANIĆ Stefan, BIH  3. ŠMRKOVIĆ Rejhan, SRB
Žene: 1. KUSMUK Sanja, BIH  2. DRNDIĆ Maida, SRB  3. NIMPITI Georgia, GRE

Nakon Sjenice, FIS Balkan kup je nastavljen 13 i 14. fenruara na Mavrovu u Makedoniji.

Tokom marta trne BC se voze u BIH-Dvorišta, Jahorina, BUG-Borovec i TUR-Bolu/Gerede.


FIS NC Prvenstvo Srbije u nordijskom skijanju

Odmah nakon Balkan kupa, u Sjenici je 11-12. februara 2019. nastavljeno sa dvodnevnim FIS NC takmičenjem za Prvenstvo Srbije u Nordijskom skijanju krkama na 5km žene i 10 km muškarci. Prvog dana su vožene trke slobodnim stilom a drugog dana klasičnim strilom vožnje.

Ponedeljak 11. februar: Takmicari ski kluba Pester Drndic Maida i Rejhan Smrkovic su prvaci Srbije u disciplini distanca slobodnim stilom!

Utorak 12. februar: Takmicari ski kluba Zvezda sa Zlatibora Anja Ilic i Milos Milosavljevic su prvaci Srbije u disciplini distanca klasicnim stilom!

Pored FIS trka, za Prvenstvo srbije vožene su i trke za sve starosne strukture zakmičara. Dominirali su Skijaši kluba Zvezda sa Zlatibora. Njihov predsednik Janko Ilić je na FB strani kluba naveo:
- Veliko bravo svim našim mališanima kojih je na startu bilo 32 na ovom prvenstvu i koji su za ova dva dana uzeli 29 medalja i to od ukupno 60 mogućih medalja koje su se delile. Veliko bravo i nasim predvodnicima Anji i Milošu koji su danas postali prvaci Srbije u apsolutnoj kategoriji žena i muškaraca!
  Čestitamo i svim ostalima, na odličnim trkama. Pogotovo Smučarski Klub "Zlatibor" uz čije smo rezultate pokazali da je budućnost i sadašnjost nordijskoj skijanja i biatlona u Srbiji na Zlatiboru.

 

Galerija slika

Komentari