Vesti Nišlija kandidat za direktora "Skijališta Srbije"

Nišlija kandidat za direktora "Skijališta Srbije"

Niš | 22.07.2013. | juznevesti.com
juricastankovic370 3

Kategorije

Jurica Stanković višestruki nacionalni šampion u skijanju, čovek koji je za samo 9 meseci preporodio skijalište Gudauri u Gruziji i bivši zamenik direktora "Skijališta Srbije" kandidat je za prvog čoveka ovog preduzeća.

Pored impresivne biografije, ogromnog znanja i iskustva, Stankovića, kako sam kaže od drugih izdvaja to što nikada nije bio, niti je član bilo koje stranke.

Iako je svestan, kako kaže, da to može biti mana koliko i prednost, Stanković očekuje da “ u Srbiji počne da se ceni stručnost”.

    - Ako se poštuje obećanje da će se birati stručnjaci i da neće biti partijskog zapošljavanja onda su realne šanse da se ovi moji ciljevi i ostvare - kaže Stanković.

On dodaje da je u karijeri osvojio 150 medalja za Srbiju, a da u rodnoj zemlji ima samo 3 godine radnog staža. Sa druge strane njegovi kvaliteti su izuzetno cenjeni u inostranstvu.

    - Radio sam u ski centrima u Americi, Švajcarskoj, Italiji, Austriji, Bugarskoj i Grčkoj. Poslednji uspesi su mi u gruzijskom skijalištu Gudauri koje sam potpuno uredio za samo 9 meseci, povećao broj gostiju i profit i zato sam postao počasni građanin Gruzije - priča Jurica.

Ovaj uspešni skijaš u periodu od 2007. do 2010. bio je pomoćnik direktora JP “Skijališta Srbije”, ali kako kaže političke nesuglasice su učinile svoje i on kao nestranačka ličnost morao je da napusti ovo radno mesto iako je u tom periodu profit uvećan, kako kaže 2,7 puta u odnosu na planirano.

Stanković tvrdi da srpske ski centre trenutno vode pravnici, ekonomisti i policajci, kako kaže, svi osim onih koji su stručni. Iako rezultata konkursa još nema ovaj Nišlija već ima plan razvoja srpskih skijališta.

    - Reformu zaposlenih treba izvršiti, pre svega, u centrali u Beogradu. Moramo omogućiti što jeftinije bavljenje ovim najzdravijim sportom, da organizujemo što veći broj domaćih i međunarodnih takmičenja i, najvažnije, da povećamo delokrug rada preduzeća. Povećanjem usluga, povećao bi se i profit - kaže Stanković.

Jurica Stanković je magistrirao na Fakultetu fizičke kulture na Palama, gde je trenutno na doktorskim studijama, a 6. juna ove godine izabran je za stalnog člana Komiteta za speed ski discipline u okviru Svetske Skijaške federacije.


       Autor Aleksandar Stankov, Izvor Južne vesti | Niš


Komentari