Vesti Mountainboarding - Evropsko prvenstvo 1. septembra na Bukovcu - Novi Sad

Mountainboarding - Evropsko prvenstvo 1. septembra na Bukovcu - Novi Sad

Bukovac, Novi Sad | 21.08.2018. | ATB park Bukovac
mtb bukovac2

Nakon Mountainboarding Svetskog prvenstva održanog ovog leta u Kranju u Sloveniji, u Srbiji se u ATB parku Bukovac na obrobcima Fruške Gore iznad Novog Sada u subotu 01. septembra 2018. održava Evropsko prvenstvo "Thorn In Eye BX Serbia".  
Toga dana na programu je finalna 4 cross rrka na dobro poznatoj stazi. Dan ranije se održavaju kvalifikacione trke, a najboljih 32 takmičara voze subotnje finale.

Nakon cross takmičenja održaće se atraktivno Freestyle takmičenje u Mountainboarding skokovima.

Na Bukovcu će tih dana dominirati adrenalin i prašina!

A kako je sve počelo...


Pre deset godina, grupa planinskih skejtera iz kluba "ATB" rešila je da napravi stazu u Bukovcu i tamo organizuje međunarodno takmičenje. To se pokazalo kao odličan potez i iz godine u godinu, staza je prerastala u pravi park za vožnju ovih bordova, a na takmičenja je dolazilo sve više inostranih gostiju - što vozača, što njihovih prijatelja i iskrenih ljubitelja ovog sporta.

Od 2013- godine, takmičenja u Bukovcu imaju svetsku razmeru i sam park je postao poznat kao jedan od najboljih na trećem kamenu od Sunca. Tako će biti i ove godine, kada ATB park Bukovac slavi 10 godina svog postojanja, i kada će na slavljeničko takmičenje stići najbolji vozači sa svih strana.

Očekujemo dobar provod, veselo druženje i paklene vožnje koje će oduzimati dah posetiocima. A da bi se uverili zašto je ATB park drugačiji od ostalih - pozivamo vas da se lično uverite na susretu avgusta i septembra. Dobrodošli!

Linkovi prema Facebook stranama:

-EP 2018 - Thorn In Eye BX Serbia
https://www.facebook.com/events/168463430481874

- Mountainboard park Bukovac
https://www.facebook.com/atbparkbukovac

Pogledajte video kako je bilo pre dve godine:

Komentari