Vesti Ministar omladine i sporta na otvaranju zimske Olimpijade

Ministar omladine i sporta na otvaranju zimske Olimpijade

Sochi | 05.02.2014. | mos.gov.rs
sociodlazak03022014640x389

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovaće u petak, zajedno sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, svečanom otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Sočiju. Udovičić će u Sočiju učestvovati i na neformalnoj konferenciji ministara sporta zemalјa učesnica Olimpijade, i prisustvovaće prvom nastupu za Srbiju na 22. Igrama.

Ministar Udovičić boraviće u Sočiju od 6. do 8. februara. Sutra će se u Olipmijskom selu družiti sa sportistima koji će predstavlјati našu zemlјu na 22. zimskoj Olimpijadi i prisustvovati ceremoniji podizanja zastave Republike Srbije.

U petak, 7. februara, Udovičić će učestvovati na neformalnoj konferenciji ministara sporta zemalјa učesnica Olimpijskih igara, a kasnije i prijemu koji priređuje ruski ministar sporta Vitalij Mutko. Nakon toga, srpski ministar sporta će sa predsednikom Nikolićem prisustvovati ceremoniji svečanog otvaranja Zimskih olimpijskih igara na kojojoj će zastavu Srbije nositi biatlonac iz Sjenice Milanko Petrović.

U subotu, 8. februara, ministar će bodriti Milanka Petrovića koji prvi nastupa za Srbiju i to u biatlonskoj trci na 10 kilometara.

Srbiju će na 22. zimskoj Olimpijadi koja će se održati od 7. do 23. februara u Sočiju predstavlјati osam sportista. Milanko Petrović takmičiće se u biatlonu i kros kandtriju, Vuk Ranđelović i Aleksandar Bundalo su posada srpskog bob dvoseda, Ivana Kovačević i Rejhan Šmrković takmičiće se u nordijskom trčanju. U alspkom skijanju za Srbiju nastupaju Nevena Ignjatović i Marko Vukičević, a u snoubordu će nas predstavlјati Nina Micić.

Uoči odlaska srpskih Olimpijaca u Soči, ministar Udovičić je izrazio uverenje da će tim naše zemlјe premašiti svoje rezultate i na najbolјi način predstaviti Srbiju. “Duboko verujem da će svako od njih pojedinačno učiniti sve da uradi čak i više nego što je sam planirao, jer to je u našem mentalitetu. Uvek kada niko ne očekuje velike rezultate znamo da prevaziđemo i tuđa i svoja očekivanja, tako da kao ministar omladine i sporta verujem u njih, nadam se da će zimski sportovi naći svoje mesto u Srbiji i da će se barem neko vratiti sa medalјom“, rekao je Vanja Udovičić koji je pre dva dana na aerodromu “Nikola Tesla” ispratio Olimpijce u Soči.

 

Komentari