Vesti Lindzi Von osvojila četvrti Kristalni globus

Lindzi Von osvojila četvrti Kristalni globus

Ore, Švedska | 09.03.2012. | b92
lindseyvonnore032012

Američka skijašica Lindzi Von osvojila je četvrti veliki Kristalni globus pobedom na pretposlednjem veleslalomu sezone, održanom u švedskom Oreu. Vonova pet trka pre kraja sezone ima 554 bodova više od najbliže rivalke Slovenke Tine Maze, a za osvajanje je ostalo još 500 bodova.

Sigurno najbolja skijašica današnjice prethodno je trijumfovala u Svetskom kupu 2008, 2009. i 2010. godine, dok ju je prošle sezone Marija Hefl-Riš iz Nemačke nadmašila za samo tri boda.

Amerikanka je pre velikog Kristalnog globusa, u ovogodišnjem Svetskom kupu osvojila i male u superkombinaciji, spustu i superveleslalomu, a pobeda u Oreu joj je 11. ove sezone. Do nje je došla u vremenu od 2:28.00 minuta, ispred Federike Brinjone iz Italije i Nemice Viktorije Rebensburg. Na taj način, Vonova je u konkurenciji za titulu i u veleslalomu, pošto pred poslednju trku u toj disciplini ima 95 bodova manje od Rebensburgove.

Osvajanjem četvrtog velikog Kristalnog globusa Vonova je došla do drugog mesta na listi najboljih svih vremena u Svetskom kupu. Amerikanka je pretekla Austrijanku Petru Kronberger, Freni Šnajder iz Švajcarske i Hrvaticu Kostelić, koje imaju po tri velika Globusa. Više od Vonove ima samo austrijska skijašica Anemari Moser-Prel, koja je osvojila šest titula.

Veleslalom je inače jedina disciplina u kojoj nije rešena borba za Globus, pošto je pored Vonove, jedinu preostalu titulu, u slalomu, već osvojila Austrijanka Marliz Šild. Upravo slalomom u subotu nastavlja se takmičenje u Oreu u subotu.

Komentari