Vesti Kopaonik - Postavljanje "Neveplast" podloge za letnje skijanje na stazi Krst

Kopaonik - Postavljanje "Neveplast" podloge za letnje skijanje na stazi Krst

Kopaoonik | 18.08.2018. | Skijanje.rs
letnja podloga avg2018 dragan radojkovic 1a

Na Kopaoniku su u toku radovi na ski stazi "3a-Krst" na postavljanju specijalne podloge na kojoj će biti moguće i letnje skijanje. JP Skijališta Srbije su odavno najavila ove radove, ali se kasni zbog obilnih kiša u predhodnom periodu. Očekuje se da će radovi biti završeni do kraja meseca.

Na ski stazi 3a-Krst je predhodno očišćena podloga od rastinja a zatim iznivelisana. Uz tako pripremnjenu kopmaktnu i homogemu stazu urađena je i drenaža za odvod atmosverskih padavina... Podloga se postavlja od vrha prema dnu staze na predhodno razvučenu specijalnu foliju.

Proizvođač podloge je italijanska firma "Neveplast". Radi se o inovativnim sintetičkim pločama koje omogućavaju skijanje simulirajući stvarne uslove snega. Zahvaljujući specijalnom dizajnu i sastavu plastike od koje je napravljena, podloga omogućava optimalno bočno hvatanje sa niskim koeficijentom trenja koji omogućava skijama da održavaju brzinu prilikom kretanja, stvarajući uslove jednake vožnji na prirodnom kompaktnom snegu.

Visokim stepenom klizavosti bez upotrebe vode ova podloga daje i ekonomsku prednost, a uz to i visok nivo sigurnosti. Ovde primenjeni model podloge NP30 omogućava njeno postavljanje na bilo koji nagib staze, od lakih na kojima je moguća obuka skijanja i vožnje snowboarda do teških zahtevnih staza. Podloga se primenjuje i u freestyle snežnim parkovima.

Proizvođač "Neveplast" izrdrađuje više tipova veštačih podloga, među kojima:
NP30 - namenjena za staze za alpsko skijanje u snowboard
NP50 - namenjena za staze za skijaško trčanje
NP70 - namenjena za delove sa većim opterećenjem kao što su mesta na ulazu i izlazu sa žičara.

SUMMER & WINTER from Neveplast on Vimeo.

Ovom letnjom stazom zaokružena je letnja ponuda atraktivnih sadržaja na Kopaoniku u ponudu Skijališta Srbije. Svi se nalaze u neposrednoj okolini žičare "Krst", a pored ove letnje ski staze, tu su još i Bob na šinama, Tjubing staza, Teretana na otvorenom i Adrenalin park. Tu se završavaju i brojne biciklističke staze.

Pogledajte fotografije sa lica mesta koje je napravio Dragan Radojković ...

Galerija slika

Komentari