Vesti Kopaonik - Novi hotel Putnik i trafostanica do početka sezone

Kopaonik - Novi hotel Putnik i trafostanica do početka sezone

Kopaonik | 24.09.2017. | kopaonikonline.com
PutnikKopext01 640x389

Kategorije

Na Kopaoniku se celog leta intenzivno gradi na sve strane, od hotela do infrastrukurnih projekata. Ono što je sigurno da će biti spremno do početka zimske sezone 2017/2018. su hotel Putnik i trafostanica.

Hotel Putnik na Kopaoniku ima tradiciju dugu preko 50 godina, a nastao je od Planinarskog doma "Nad sunčanom dolinom", koji je otvoren 19. januara 1958. godine, o čemu svedoči ova tabla (foto, InfoKop).

Novi vlasnici hotela odlučili su da idu u korak sa vremenom i tako ove godine započeli kompletnu rekonstrukciju hotela. Ono što krasi hotel je svakako moderan dizajn, ali i udobnost. Brojni dodatni sadržaji pružaju gostima sve ono što je potrebno za kvalitetan odmor. Izdvaja se jedan od najboljih  wellness&spa centara (bazen, sauna, slana soba, tursko kupatilo…), koji je opremljen najmodernijim sadržajima.

U letnjoj sezoni mogu se iznajmiti bicikli, za vožnju po predivnim planinskim predelima Kopaonika, ali i drugi sportski rekviziti. Na raspolaganju je i višenamenski otvoren teren, za sve one koji žele da igraju tenis, košarku, rukomet, mali fudbal.

Naravno, zimska sezona je najatraktivnija ljubiteljima skijanja i sportova na snegu pa hotel u svom sklopu ima skijašnicu, ali i direktan izlazak na stazu Sunčana dolina.

Ono što je svakako sigurno je da će, hotel Putnik, biti sinomim za komforan i kvalitetan odmor. U novom ambijentu hotela Putnik na Kopaoniku gosti će moći da uživaju od decembra meseca 2017. godine

---------------------------------------
Kopaonik dobija najmoderniju trafostanicu 110/35/10 kV

Postojeća trafostanica 35/10 kV ima instalisanu snagu od 16 MVA i u vreme maksimalne angažovane snage je skoro u potpunosti iskorišćena, pa je od velike važnosti što će se uskoro trajno, bezbedno i kvalitetno rešiti napajanje Kopaonika i cele Raške

Na Kopaoniku je u toku izgradnja najmodernije trafostanice 110/35/10 kV, pomoću koje će napajanje celog područja Raške biti bezbedno i kvalitetno. Time će investitorima planiranje, izvođenje radova i vođenje poslova biti znatno olakšano. Ukupna vrednost radova na trafostanici je oko milijardu dinara.

Na novoj trafostanici su postavljena dva transformatora snage od po 31,5 MVA. Poslovi su podeljeni u dve faze koje traju uporedo. Prva će biti završena do poslednjeg dana septembra, a druga do kraja jeseni. Među glavnim zadacima su naponska ispitivanja, zatim proveravanje konfiguracije zaštite i mikroprocesorskih releja, njihovo ispitivanje, kao i funkcionalno ispitivanje svih elemenata postrojenja. U građevinskom delu, preostalo je samo spoljašnje uređenje kruga trafostanice. U toku je i opremanje dalekovoda 110 kV „Raška – Rudnica – Kopaonik“, koji još od izgradnje 1986. godine radi kao dalekovod 35 kV.
Posle nešto više od tri decenije biće iskorišćen kako je prvobitno i planirano. Postojeća trafostanica 35/10 kV ima instalisanu snagu od 16 MVA i u vreme maksimalne angažovane snage je skoro u potpunosti iskorišćena, pa je od velike važnosti što će se uskoro trajno, bezbedno i kvalitetno rešiti napajanje Kopaonika i cele Raške.

Stepen realizacije ugovora kojim je definisana dinamika elektromontažnih radova na trafostanici prelazi 80 odsto.

Kompanija „Simens“ je isporucila najmoderniju opremu, a za njenu ugradnju je kao podizvodač angažovana „Elektromontaža“ iz Kraljeva.

                 I.Andric, izvor:eps.rs

 

Galerija slika

Komentari