Vesti Kada je vreme za nove pancerice?

Kada je vreme za nove pancerice?

| 28.11.2019. | beosport
goyskimag

Nije lako utvrditi “rok trajanja” skijaških cipela. U zavisnosti od mnogo faktora (telesne težine i visine, stila skijanja, terena na kojima se skija, broja dana provedenih na snegu, način čuvanja i skladištenja tokom, i nakon sezone…) cipele mogu trajati od dve, tri, do više sezona, pre nego što vam postanu neudobne ili izgube na svojstvima. Nabrojani faktori utiču na strukturu plastike od koje je napravljena školjka cipele, pri čemu ona gubi tehničke karakteristike i oblik.

Udobnost skijaških cipela predstavlja veliki problem za najveći broj skijaša. Naime, posle nedostatka snega na skijalištu, ovo je drugi po redu problem sa kojim se bar jednom u životu susreo svaki skijaš. U današnje vreme on može biti rešen inovativnim tehnologijama pomoću kojih se školjka cipele prilagođava anatomiji svačijeg stopala. Međutim, šta ako se nakon dužeg vremena bol ili žuljanje jave na mestima gde se to ranije nije dešavalo!? To bi upravo moglo značiti da je usled istrošenosti ili lošeg čuvanja, pancerica izgubila na elastičnosti i da je spremna za zamenu. Jedan od pokazatelja dotrajalosti može biti labava školjka koja ne drži kao ranije bez obzira koliko ste zategli kopče. Istrošenost gumenih ili plastičnih đonova na cipelama nije samo kozmetički problem već može igrati veliku ulogu u bezbednosti. Tanki i istrošeni đonovi dovode do lošeg fiksiranja cipele u vezu i težeg oslobađanja pancerice od skije što može dovesti do ozbiljnih povreda. Vremenom, cipele gube na elastičnosti i postaju krhkije, usled čega se smanjuje i kontrola nad skijama. Povećano kretanje noge i stopala unutar cipele takođe smanjuje kontrolu i dovodi do potencijalnih povreda.

Ako ste se susreli sa navedenim problemima možda je vreme da razmislite o kupovini novog para ski cipela. Dobra stvar je da se tehnologija izrade skijaških cipela neprestano razvija i da ćete sa novim modelom za kratko vreme zaboraviti vaše stare voljene “pance”. Odakle krenuti?

U prodavnicama Beosport-a, a naročito u radnji specijalizovanoj za ski opremu u Sava centru možete naći veliki izbor najboljih skijaških cipela na svetu Salomon i Atomic.

Sa svojim tehnologijama Salomon Custom Shell odnosno Atomic Memory Fit ove dve kompanije otišle su korak dalje i rešile problem udobnosti, prilagođavajući oblik cipele prema svačijem stopalu. Sa “Boot-fitting” procesom, zagrevanjem i oblikovanjem školjke cipele prema anatomiji i obliku stopala, dobijena je savršena udobnost i maksimalna preciznost tokom skijanja.

Kupovinom skijaških cipela u radnjama Beosport-a, prvi, besplatni, od ukupno tri moguća “Boot-fitting-a”, će vam odraditi iskusni serviseri. Dosadašnje iskustvo je pokazalo da se najbolji „fit“ dobija kada kupac kupljenu cipelu prvo testira na stazi a nakon toga, uradi korekciju u slučaju da je to potrebno.

NAGRADA GEAR OF THE YEAR 2020 ZA SALOMON I ATOMIC SKI CIPELE

Nova Salomon-ova S/PRO serija i Atomic-ova Backland Carbon ski cipela dobitnici su prestižnog priznanja Gear of the year za 2020. godinu svetski priznatog i renomiranog časopisa SKI MAGAZINE. Da bi napravili potpuno novi, lakši S/PRO model, dizajneri iz Salomon-a iskoristili su iskustva skijaša, istraživanja iz oblasti biomehanike stopala i rezultate razvoja Salomon-ovih “freeride” i “backcountry” klasa cipela i u jednoj seriji objedinili nenadmašni komfor i savršen balans između fit-a , performansi i težine. Ova nagrada je još jedna potvrda reputacije i dokaz zašto je S/PRO (nekada X/PRO) serija najprodavanija među svim Salomon-ovim cipelama ikada.

 

Komentari