Vesti Jupiter - novi, potpuno automatizovani sistem servisiranja skija iz Wintersteiger-a

Jupiter - novi, potpuno automatizovani sistem servisiranja skija iz Wintersteiger-a

| 15.01.2021. | Wintersteiger
wintersteiger sports maschinen

Wintersteiger, je poznata austrijska firma sa četiri decenije iskustva i više od 30.000 prodatih mašina za podešavanje i održavanje skija (ski tuning) širom sveta.

Od nedavno, u ponudi imaju "Jupiter" novi, potpuno automatizovani i digitalni sistem servisiranja skija i snowborda.
U novi sistem implementirane su brojne inovacije kao što su: precizna promenljiva geometrija ivica (V-Edge), automatsko uklanjanje bočnog zida (side wall), zadati parametari za strukturu i pripremu ivica, automatsko prepoznavanje skija, ...

Wintersteiger - poznat po automatizovanim mašinama za usluge ski servisa - sa novim Jupiterom, nudi savršeno prilagođeno rešenje za svaki ski servis i spremnost za svaki zahtev i potrebu da u potpunosti pokrije. Jupiterove konfiguracije se lako prilagođavaju potrebama od malih, početnih servisnih radionica do maksimalnih kapaciteta sa protokom od preko 70 pari skija na sat koja maksimizuje efikasnost i prihod servisa.


Pet različitih modula za obradu, tri varijante hranjenja i tri nivoa aplikacije dostupni su za različite zahteve usluga.

Sistem Jupiter odlikuju tri potpuno nove karakteristike mašine. Apsolutni vrhunac je brušenje promenljivih ivica pomoću "V-Edge tehnologije", kao i jedinica za obradu bočnog zida "Trim Cut" i digitalno prepoznavanje skija.

• V-Edge za promenljive uglove ivica.
Inovativna V-Edge tehnologija nudi brušenje keramičkm diskovima bočnih i osnovnih ivica duž cele dužine skije sa velikom preciznošću i promenljivim uglovima. Ovim se dobijaju dva važna elementa: optimalno prianjanje na ivici i lako upravljanje skijom.

• Trim Cut za uklanjanje bočnog zida.
Nova jedinica "Trim Cut" za obradu bočnih zidova integrisana je u prvi modul mašine i automatski se aktivira tokom procesa. Ovo optimalno priprema skiju za kasnije brušenje ivica. Ručno sečenje ili uklanjanje bočnog zida više nije potrebno.

• Digitalizacija za automatsko prepoznavanje skija.
Zahvaljujući svojoj modernoj tehnologiji, Jupiter je u stanju da automatski prepozna skije i uporedi ih sa podacima uskladištenim u softveru za iznajmljivanje skija "Easirent". Tada Jupiter automatski aktivira odgovarajuće ili sačuvane parametre brušenja ivica. Alternativno se skenira QR kod koji se postavlja na skiju. Prednost automatskog prepoznavanja skija je personalizovano brušenje ivica bez sporog ručnog podešavanja.

• Novost je i "Tune Pilot" za savršenu strukturu i pripremu ivica. Unapred definisani parametri u pogledu snežnih uslova i sposobnosti skijanja dostupni su pritiskom na dugme. Pravi se odabir i mašina daje optimalne rezultate.

• Maksimalna fleksibilnost.
Da bi zadovoljio sve zahteve kupaca, Jupiter je dostupan sa tri različite varijante hranjenja. Sa Jupiterom X, utovar i istovar skija odvija se uz provereni sistem „Paternoster". koji štedi mnogo vremena, čini servise efikasnijim i omogućava kontrolu kvaliteta rada na prvi pogled - tako što je klizna površina skije okrenuta prema gore u magacinu za odlaganje skija nakon obrade odnosno izlaska iz mašine.
Wintersteiger je  još 2005. na tržištu predstavio sistem „Paternoster" - automatskog hranjenja mašine skijama. I dalje je to najefikasniji sistem na tržištu, usavršavan tokom godina.

Ostale opcije hranjenja mašine su automatska stanica za utovar i ručno punjenje. Sve varijante se takođe mogu isporučiti u proširenoj verziji za takmičarske - racing skije.

Sa nivoom buke od 67 dB, Jupiter je izuzetno tiha mašina.

Wintersteiger nudi priliku svim zainteresovanim da se upoznaju sa mašinom na nekoliko regionalnih sajmova u alpskom regionu, između ostalih i sajmu "Prowinter" u Bolzanu u Italiji od 07-09.04.2021.


Zastupstvo i prodaja:

VITA, Trebnje, d.o.o.
Studenec 24
8210 Trebnje, Slovenija
info@vita.si

 
Partner za Srbiju:

Avantura park d.o.o.
Zlatiborska 3
31310 Čajetina
062-311-268  nikola.nincic@vita.si

 

Komentari