Vesti Jahorina - Priprema ski staza za zimsku sezonu

Jahorina - Priprema ski staza za zimsku sezonu

Jahorina | 01.09.2020. | OC Jahorina
Radovi na ski stazama 41200x730

Uporedo sa realizacijom letnje, na Jahorini se odvijaju i pripreme za zimsku sezonu. U nadolazećoj sezoni prioritet je dočekati skijaše sa do sada najbolje uređenim stazama pa se u skladu sa tim intenzivno radi na njihovoj pripremi. Staze su već u ranijem periodu proširene, prilagođeni nagibi i urađena drenaža.

Sada je u toku posljednja faza koja podrazumijeva uklanjanje i mlevenje kamena, potpuno zaravnjivanje podloge na dubini od 15 do 20 cm specijalnom mehanizacijom koja „pegla“ sve zemljane i kamene neravnine do najsitnijh frakcija. Na već zaravnjene staze se dodaje humus a potom se radi sejanje trave. Do sada je rasuto oko 7.000 m3 humusnog materijala.

U OC Jahorina su sigurni su da će skijaši ove zime uživati više nego ikada skijajući na idealno pripremljenim stazama a skijanje će biti moguće i na minimalnim količinama snijega.

Na Jahorini su u toku i radovi na rehabilitaciji dela regionalnog puta na deonici Bistrica - Podgrab, dužine 2.250 metara. Ovaj projekat Puteva RS u saradnji sa Olimpijskim centrom Jahorina će doprineti većem zadovoljstvu svih korisnika usluga ovog centra.

Uz podršku opštine Pale urađeno je i osvetljenje trase dužine od 4.200 metara koja vodi do Olimpijskog bara na taj način je posetiocima omogućeno da uživaju u šetnji sigurno najljepšom stazom na planini. Prednost osvetljenja ove trase je velika a pošto su u pitanju moderne svetiljke, ne očekuje se negativan uticaj na životnu sredinu i biljni svet.

 

Galerija slika

Komentari