Vesti Jahorina - Potpisan ugovor za novu gondolu

Jahorina - Potpisan ugovor za novu gondolu

Jahorina | 09.05.2019. | OC Jahorina
gondola 1 800x486

Skijaški centar Jahorina će do kraja godine dobiti gondolu. Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić i direktor firme "Lajnter" (Leitner) Martin Lajtner potpisali su u sredu 08. maja 2019. ugovor o izgradnji gondole u vrednosti od 16 miliona konvertabilnih maraka (8 miliona evra).

Izgradnjom gondole, čija je trasa duga oko jedan kilometar, biće povezan parking kod Vučijeg mosta i vezni put 1 (Ogorjelica – Poljice) što će dovesti do veće iskorištenosti turističkog potencijala planine. Gondola će moći da razvije brzinu od pet do šest metara u sekundi svakog sata, odnosno putovanje će trajati tri minuta.

U planu je da žičara bude opremljena modernim kabinama koje mogu da prime po 10 ljudi, što će pružiti mogućnost da se na svakih sat vremena preveze više od 2.700 skijaša, bordera i ostalih ljubitelja planine.

"Izgradnjom gondole eliminisaće se gužve skijaša u zimskoj turističkoj sezoni, rasteretiće se centralne staze na planini, a moći će da radi i pod ekstremnim uslovima kada su veliki vetrovi i magla.

Gondola će raditi kada druge instalacije ne mogu što nam je bio jedan od osnovnih preduslova za izgradnju i vodilja kada se ova investicija planirala. Uskoro krećemo u radove čiji završetak planiramo do 1. decembra ove godine. Nakon toga planina će biti bogatija za još jednu zimsku ali i letnju turističku atrakciju i da s njom Jahorina više neće biti ista", istakao je direktor ovog skijaškog centra Dejan Ljevnaić.

      Izvor, foto: OC Jahorina

Plava linija - trasa nove gondole, OKVIRNO!

 

Komentari