Vesti Jahorina - Otvaranje gondole "Javor - Partizan" u subotu 30. novembra

Jahorina - Otvaranje gondole "Javor - Partizan" u subotu 30. novembra

Jahorina | 27.11.2019. | oc-Jahorina
jah gongola otv 1000x608

Olimpijski centar Jahorina objavljuje da je otvaranje najvećeg projekta na Jahorini, kabinske gondole "Javor – Partizan", zakazano za subotu, 30. novembar 2019. godine.

Radi se o instalaciji kompanije Leitner kapaciteta 2.700 skijaša na sat i dužine 1.100 m. Gondola ima ukupno 36 desetosednih kabina od kojih je jedna VIP prilagođena za posebne namene. Izgrađena je na trasi koja je najmanje izložena vetru i magli tako da će raditi i kada ostale instalacije nisu u mogućnosti.

Spaja deo skijališta Prača sa delom skijališta Poljice, što je nedostajalo u prethodnom periodu. Uz gondolu su izgrađene i tri nove staze dužine 5 km, glavna i najveća staza prekrivena je sistemom osnežavanja a postavljene su i vetroustave.

Osim što će značajno doprineti povećanju kvaliteta skijanja na Jahrorini, kabinska gondola Javor – Partizan će biti svojevrsna turistička atrakcija prilagođena i za panoramsko razlgledanje, pa će na adekvatan način upotpuniti ponudu Olimpiskog centra Jahorina tokom cele godine.

Vožnja novom kabinskom Gondolom će u subotu, 30. novembra, biti besplatna za sve goste Jahorine u terminu od 10 do 15 časova. Kao proslava povodom otvaranja ovog izuzetno značajnog projekta za Olimpijski centar Jahorina uslediće koncert Saše Matića sa početkom od 20:00 časova.

Galerija slika

Komentari