Vesti Jahorina - Onežavanje ski staza na Prači sistemom SnowFactory

Jahorina - Onežavanje ski staza na Prači sistemom SnowFactory

Jahorina | 24.09.2022. | OC Jahorina
SNOWFACTORY960x584

U Olimpijskom centru Jahorina nastavljaju sa investicijama, upotpunjuju ponudu u želji da ove zime skijašima ponude najbolje. Planiraju da do početka zimske sezone nadograde sistem za osnežavanje ski staza na Prači.

Radi se konkretno o stazama 6 i 6b. U novoj zimskoj sezoni pomenute ski staze će dobiti sistem osnežavanja povezan sa novoizgrađenom vodo akumulacijom kapaciteta 30.000 kubnih metara.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić je prethodnih dana boravio je u Italiji gde se sastao sa Erikom Gumererom direktorom najpoznatije svetske kompanije za proizvodnju snega, TechnoAlpin, radi potpisivanje ugovora o izgradnji sistema.

Najavljuje se izgradnja SnowFactory najmodernijeg sistema osnežavanja koji vrši proizvodnju veštačkog snega pod svim uslovima, bez obzira na temperaturu vazduha. SnowFactory sistem veštačkog osnežavanja će skijašima na Jahorini dati dodatnu sigirnost u sneg tokom cele zimske sezone.

SnowFactory sistem za osnežavanje predstavlja iskorak u svetu skijanja, radi se o inovativnoj tehnologiji za pravljenje snega vrhunskog kvaliteta bez obzira na temperaturu vazduha. SnowFactory je namenjen i funkcionište kao idealna dopuna tradicionalnom sistemu veštačkog osnežavanja uz pomoć kojeg je moguća prozivodnja vjštačkog snijega u bilo koje doba godine. U zavisnosti od kapaciteta, SnowFactory sistem se kreće od mobilnih verzija do velikih projekata koji proizvode i do 1.000 kubinh metara snega dnevno.

     Izvor: OC Jahorina, septembar 2022.

Komentari