Vesti Jahorina - Nama su skijaši na prvom mestu

Jahorina - Nama su skijaši na prvom mestu

| 16.01.2019. | PR tekst
jah levnajic 2

Jahorina proživljava svoju bajku! Iz sna uspavanu lepoticu Jahorinu je probudilo njeno novo rukovodstvo na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem i pokazalo da je sve moguće. Nova pozitivna energija i prelep planinski ambijent opiju sve koji dođu na Jahorinu da uživaju u zimskim sportovima, šetnji, u čistom vazduhu, ali i dobrom provodu.

Intervju Dejana Ljevnaića, direktora OC Jahorina dnevnom listu Blic.
Foto: Aleksandar Aresenović

Jahorinu u februaru ove godine očekuju Zimske olimpijske igre za mlade EYOF, a još od Olimpijskih igara 1984. godine nije ništa toliko značajno urađeno za Jahorinu kao što je realizacija projekta izgradnje sistema za veštačko osnežavanja. Ovaj sistem predstavlja garanciju za sneg i najmanje 120 skijaških dana u sezoni. Na današnji dan već su ostvarena 44 skijaška dana u sezoni 2018/2019, što daje skijašima uverenje da su ove tvrdnje opravdane.

Skijaši su najzahtevnija kategorija turista, kako uspevate da zadovoljite ukuse i potrebe svakog skijaša?

- Moj tim i ja imamo iskustva u ovom poslu i skijaškom biznisu preko 10 godina i tokom svog rada izučavamo potrebe i zahteve skijaša, pratimo izveštaje svetskih ski-analitičara i učestvujemo na skupovima sa ovom temom. One se vremenom menjaju, mi se prilagođavamo promenama i pratimo trendove svetskih skijaških centara, ali ono što je uvek na prvom mestu i što je najvažnije svakom skijašu su besprekorno uređene staze dobro uvezane sistemom žičara i ski-liftova. I upravo smo prvo to uradili na Jahorini, skoro sve staze smo rekonstruisali i izgradili nove blage, široke skijaške staze po FIS standardima i pokrili ih najboljim veštačkim osnežavanjem na svetu. Tako da sada Jahorina važi za skijalište sa najboljim odnosom cene i kvaliteta jer za najjeftiniji ski-pas u regionu možete uživati na 40 km odlično pripremljenih staza sa najboljom podlogom, odnosno mešavinom prirodnog i veštačkog snega. Pored toga, za početnike smo otvorili našu ski-školu i tri ski-vrtića potpuno opremljena sa ski-trkama, tjubingom, dečjim gradom, u kojem deca i početnici mogu lako i sa uživanjem da savladaju svoje prve skijaške korake.

Kao što ste rekli, skijaši su najzahtevnija kategorija i traže potpun ugođaj, tako da ne okrećemo glavu ni od jednog problema, pa smo se pozabavili i uređenjem izvan samog skijališta, uredili prilaz planini, povećali broj prodajnih mesta i uveli nove lokacije, uredili i automatizovali parkinge, tako da svi koji dođu mogu da parkiraju svoj auto i da odmah krenu na stazu, što ne postoji ni u jednom skijalištu u Evropi ni u okruženju. Utvrđeno je da su skijaši grupa ljudi koja najviše koristi smart telefone, pa smo tako napravili aplikaciju „OC Jahorina“, gde se mogu blagovremeno informisati o svim novinama, radu skijališta, ali iskoristiti i SOS telefon ukoliko zatreba.

Kako znate da radite prave poslovne poteze, koje parametre pratite? Ovakav posao ne opravdava zastoj, kako uspete da uvek pravovremeno odreagujete?

- Prvo pratim rezultate poslovanja i broj i strukturu skijaša ukupno i po segmentima i bukvalno ih svaki dan moje  kolege i ja analiziramo i proučavamo šta bismo mogli da uradimo bolje. Moj tim i ja radimo fanatično po čak 16 sati dnevno. Za sada rezultati su izvanredni, za prvih 44 dana rada prihodi su premašili 2.000.000 KM, što je porast veći od 50 odsto u odnosu na prethodnu rekordnu sezonu. Posebno mi je drago što sam posle rezultata u Srbiji sa svojim timom pomogao Republici Srpskoj i Jahorini, jer tu živi divan narod.

Ceo menadžment, marketing i ja smo uvek na stazi, zatim uključeni smo u forume, pratimo sajtove i komentare skijaša, imamo lični kontakt sa njima. Razmatramo sve sugestije i savete i odgovaramo na sve upite i samo tako, ukoliko ste u stalnom kontaktu sa korisnicima možete da zadovoljite njihove potrebe. Ja sam lično stvorio na taj način i prijateljstva koja su otpočela kao žalba nezadovoljnog skijaša. Sve je u tome da se morate nesebično prepusti ovom poslu i voleti posao koji radite.

 

Komentari