Vesti Jahorina - Još uvijek aktuelno potencijalno partnerstvo sa Skijalištima Srbije

Jahorina - Još uvijek aktuelno potencijalno partnerstvo sa Skijalištima Srbije

| 03.11.2016. | fena
SKOINE640x389

Iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske (RS) odbacili su tvrdnje da je razmatran mogući stečaj u Olimpijskom centru (OS) Jahorina.

"Ne tako dobri rezultati poslovanja OC Jahorina uzrokovani, pre svega, nepovoljnim klimatskim uslovima i tzv. zelenim zimama, ali i dugogodišnjim sudskim sporovima predstavljaju ograničavajuće faktore razvoja turizma na Jahorini", navode iz Ministarstva trgovine i turizma.

U skladu sa svojim nadležnostima, kako dodaju, Ministarstvo čini sve da pomogne u otklanjanju navedenih problema, a jedan od dokaza je i rešen problem višemilionskog spora sa firmom UPI iz Istočnog Sarajeva, dok je rešavanje spornih pitanja vezanih za Investiciono razvojnu banku RS-a u toku.

Nesporan je interes Vlade RS-a o opstanku Jahorine kao destinacije, pa iz resornog ministarstva navode da stečaj OC Jahorina nije bila razmatrana opcija.

"Potencijalno partnerstvo sa "Skijalištima Srbije" još je aktuelno, još čekamo odgovor na Pismo namere koje je Vlada Republike Srpske poslala Vladi Republike Srbije", navode iz ovog resornog ministarstva.

Dodaju da OC Jahorina predstavlja strateški važno preduzeće za RS, koje je kao takvo markirano u svim važnim dokumentima koji podrazumijevaju razvoj turizma na ovoj perspektivnoj planinskoj destinaciji.

 

Komentari