Vesti Jahorina - Hotel Bistrica ima novog vlasnika, biće dostupan tokom zime

Jahorina - Hotel Bistrica ima novog vlasnika, biće dostupan tokom zime

Jahorina | 01.10.2020. | capital.ba
jah bistrica zima800x2

Mnogim skijašima omiljeni hotel na Jahorini - Bistrica, sa novim vlasnikom biće dostupan ove zime. Bilo je bojazni, jer je dosadašnji vlasnik "Batagon International" odustao od najavljene rekonstrukcije, hotel je zatvoren aprila 2020. a radnici su otpušteni.

ZTC Banja Vrućica - Teslić je 30. septembar 2020. sa BAT Hotel doo - Pale potpisala Ugovor o kupovini hotela “Bistrica” na Jahorini sa pripadajućim zemljištem. Istovremeno je donesena i Odluka o izboru dobavljača kreditnog zaduženja ZTC "Banja Vrućica" u kojoj je prihvaćena ponuda Sberbanke Banja Luka. Odluka o kupovini hotela „Bistrica" doneta je na sednici Upravnog odbora "Banje Vrućice" u petak 25.09.2020.

Konačna primopredaja nekretnine i pratećih nepokretnosti je planirana do 15. novembra 2020. godine. Nakon toga se učekuje objavljivanje cenovnika i uslova za boravak u ovom hotelu za predstojeću zimsku sezonu.

Iz “Banje Vrućice” nisu otkrili koliko su platili hotel “Bistrica”.

Dugoročni cilj ove akvizicije je proširenje asortimana turističkih usluga koje ZTC Banja Vrućica nudi u svom portfoliu.

Na ovaj način ZTC Banja Vrućica će nakon stotinu godinu postojanja izaći sa svojom ponudom izvan lokaliteta opštine Teslić gde ima svoja 4 hotrela i dodatno se pozicionirati kao jedan od vodećih turističkih brendova ne samo u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, nego i u regionu.

Kratkoročno, ovom kupovinom će se održati radna mesta trenutno zaposlenih radnika u ZTC Banja Vrućica, pošto se u zimskim mesecima zbog epidemije korona virusa i značajnog otkazivanja stranih gostiju, očekuje značajan pad popunjenosti kapaciteta u odnosu na prošle godine.

U kontekstu naših razvojnih planova ova akvizicija povećava našu konkurentnost i naše prisustvo na tržištu. Ona predstavlja idealan spoj uvođenja novih turističkih proizvoda u prodajni portfolio ZTC “Banja Vrućica” u vidu zimskog, skijaškog turizma i to u periodu kada matično privredno društvo ima najmanju popunjenost kapaciteta i mogućnost prenošenja našeg know-how u oblasti zdravstvenog, velnes i kongresnog turizma na novu destinaciju. Plan je da hotel radi ovu zimsku sezonu u postojećim uslovima uz preduzimanje manjih zahvata na uređenju objekta do njenog početka. Nakon završetka zimske sezone izvršiće se detaljnija analiza i donijeti odluka o stepenu sveobuhvatnijih ulaganja na renoviranju hotela”, istakao je Dragan Bogdanić, generalni direktor ZTC “Banja Vrućica”.

ZTC Banja Vrućica je jedno od vodećih privrednih društava iz oblasti turizma, a naročito u oblasti zdravstvenog turizma. Prošle godine je ostvarila 240.000 noćenja, a trenutno zapošljava 380 radnika.

"Batagon" je hotel "Bistrica" kupio 26. novembra 2018. godine za 5,98 miliona KM.
Prilikom oglašavanja prodaje bilo je definisano da kupac, između ostalog, mora dokazati da ima najmanje 30 miliona KM na računu za ulaganje u hotel „Bistrica" i da dostavi izjavu da neće mijenjati namjenu hotela narednih pet godina.
Međutim, „Batagon" je prošle godine objavio da će hotel „Bistrica" raditi i ljetnu i zimsku sezonu, što je značilo da rekonstrukcije neće biti. U aprilu ove godine "Batagon" je otpustio radnike hotela.

Izbor: Capital.ba

 

Komentari