Vesti Istina o skijanju

Istina o skijanju

| 14.11.2011. | Sponzorisani članak
istina o skijanju250x188

Izdata je jedna od retkih knjiga sa temama vezanim za sigurnost na skijanju, ishrani, treningu, povredama, kao i sa velikim poglavljem posvećenim freeride-u.

Radi se o novoj knjizi autora Danka Puškarića - "Istina o skijanju". Knjiga dolazi sa malo provokativnim nazivom, a opravdanje ima u pristupu skijanju i snowboardu na jedan potpuno novi način. Ova knjiga Vas neće naučiti da skijate ni da vozite  bord. Ono što će vam ova knjiga pružiti su informacije kojima raspolažu samo vrhunski skijaški i snowboard treneri, koji ih "sebično" čuvaju samo za sebe.

Knjiga je pisana jednostavnim jezikom, i u potpunosti je prilagođena svim grupama skijaša i bordera, početnicima i naprednim, učiteljima i trenerima skijanja odnosno snowboarda.

Ova publikacija jednostavno ima jako puno korisnih informacija koje ne možete naučiti samostalno ili u školi skijanja, a preko su potrebne svakom skijašu, odnosno borderu. Na impresivne 262 stranice  saznaćete kako da se pripremite za skijanje za samo nekoliko nedelja, kako bi mogli bez ikakvog umora skijati po ceo dan, pravila zdrave ishrane, pa sve do toga kako možete smršati skijajući.


U drugom delu knjige saznaćete sve o mogućim povredama i šta učiniti da do njih ne dođe. Naučićete i mnoštvo informacija o skijaškoj opremi koje verovatno niste znali, kao i kako da samostalno vrhunski održavate svoje skije i daske i na taj način i uštedite.

Zadnji deo knjige je predviđen za najiskusnije skijaše i on govori o vožnji izvan uređenih staza skijališta, popularnom "freerideu". Osim detaljnog opisa potrebne opreme za freeride, naučićete sve o lavinama i drugim opasnostima koje vrebaju na skijanju izvan uređenih staza. Kako prepoznati potencijalno opasnu padinu, kao i šta učiniti u slučaju ako do lavine ipak dođe. Treba napomenuti da u svetu u lavinama godišnje pogine više stotina ljudi, i to uglavnom onih koji ne znaju  da prepoznaju potencijalno opasna područja.

Prema postojećim statistikama, na skijanju će se povrediti oko 3000 Srba, i to samo ove zime. Kao i kod lavina, uglavnom se radi o "običnim" skijašima koji ne znaju da se pravilno zaštite i prepoznaju  znakove opasnosti i u skladu sa njima preduzmu zaštitne mere. Knjiga obiluje obiljem istraživanja i dokaza, a najzanimljiviji deo govori o tome da će te koristeći pravo valjane informacije višestruko smanjiti opasnost od povređivanja na snegu.

Knjiga je nastala kao plod višegodišnjeg prikupljanja korisnih informacija, sve sa ciljem podizanja opšte svesti  skijaškog i snowboard obrazovanja.

Do ove vredne publikacije se može se doći isključivo putem interneta.

Više informacija potražite ovde: Skijanje



   (Sponzorisani članak)
 

Galerija slika

Komentari