Vesti Instruktori i treneri skijanja - Održan seminar usavršavanja na Zlatiboru

Instruktori i treneri skijanja - Održan seminar usavršavanja na Zlatiboru

Zlatibor | 14.11.2016. | skisavez.com
obuka3

U subotu 12.11.16. u hotelu Čigota na Zlatiboru, održan je prvi ovogodišnji seminar usavršavanja instruktora i trenera skijanja u organizaciji Komisije za osposobljavanje, usavršavanje i licenciranje stručnjaka Skijaškog saveza Srbije (KOUL).

Tema seminara je bila „Uloga komunikacionih veština instruktora i trenera u obuci skijanja“. Predavač je bio prof Dobrivoje Stanojević, doktor filoloških nauka, redovni profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu, Katedra za novinarstvo i komunikologiju (predmeti: Stilistika, Retorika, Retorika elektronskih medija, Javni diskurs).

Seminaru je prisustvovalo 19 instruktora i trenera koji su imali priliku da čuju zanimljivo predavanje o značaju verbalne i neverbalne komunikacije u radu sa decom i odraslima. Nakon seminara usledio je razgovor prisutnih sa predstavnikom Komisije, prof Ropretom u vezi sa novom procedurom sticanja dozvola.

Takođe, razgovaralo se o organizaciji kurseva osposobljavanja na Zlatiboru imajući u vidu potrebe ovog skijališta, specifičnosti trajanja sezone i obim posla. Objašnjeno je da Savez ima u vidu specifičnosti ovog ski centra i da je upravo organizacija ovog seminara na Zlatiboru način da se izađe u susret kolegama sa Zlatibora, kao i da se planira kurs osposobljavanja čim to dozvole snežni uslovi.

Naredni seminar usavršavanja, koji je uslov za sticanje dozvole za rad, održaće se u subotu 19.11.16 u Beogradu, na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, Blagoja Parovića 156, sa početkom u 11 časova.

Komentari