Vesti Inline alpine slalom - Roller race kamp i trke na Besnoj Kobili i Vranju

Inline alpine slalom - Roller race kamp i trke na Besnoj Kobili i Vranju

Veanje | 06.08.2019. | SK Besna kobila
Roller vranje2019 1

Protekle nedelje Besna kobila i Vranje bili su centar Evropskog slaloma na rolerima. Od utorka 30. jula do 02.avgusta 2019. na Besnoj kobili održan je Roller Race kamp za sve kategorije pod pokroviteljstvom Svetske roler federacije, Srpske skejtbord i roler fedracije, a tehnički organizator kampa bio je Ski klub Besna kobila.

Rukovodilac kampa je bio jedan od najboljih Svetskih trenera Patrik Štipmfl iz Nemačke. Demostratorke na kampu su bile jedna od najboljih Svetskih slalomašica današnjice Julija Šleger i najbolja Poljska slalomašica Anja Novak.

Učešće na kampu su uzeli timovi iz Nemačke, Poljske, Letonije, Italije i Slovenije kao gosti i naravno članovi Ski klub Besna Kobila kao domaćini kampa.

Kruna ovog kampa bile su dve World Ranking trke u centru Vranja obe iz kalendara Svetske roler federacije.

U subotu je voženo Otvoreno prvenstvo Srbije u slalomu na rolerima a po očekivanjima najviše uspeha imao je naš klub.
Zlatom i nazivom prvaka Srbije okitili su se sledeći takmičari Petra Stojiljković, Lazar Spasić, Dunja Arsić, Strahinja Kostadinović, Petra Ljubisavljević, Stefana Stojanović, Emilija Arsić i Mia Dedinac.
Srebrni su bili Danica Ilić, Đurađ Ljubić, Nikola Kostadinović, Anastasija Stojanović, Kaja Sretić i Milica Petković.
Bronzu je osvojio Lazar Antić.

Drugog dana vikenda vožen je Besnokobilski kup.
Osvajači zlatnih medalja u svojim konkurencijama su Petra Stojiljkovic, Lazar Spasic, Dunja Arsić, Masa Jovicć, Anastasija Stojanović, Emilija Arsić i Mia Dedinac.
Srebrni su bili Milica Petković, Djuradj Ljubić, Danica Ilić, Strahinja Kostadinović, Tadija Ljubisavljević, Petra Ljubisavljević, Stefana Stojanović i Kaja Sretić.
Dok su se bronzama okitili Anastasija Veselinoić, Lazar Antić, Nađa Stamenković, Nikola Kostadinović i Dunja Stojiljković.

U kombinaciji trka iz oba dana u apsolutnoj kategoriji kod zena najbrza je bila Julija Sleger iz Nemačke, druga Anja Novak iz Poljske a treća naša najbolja slalomašica Mia Dedinac.

Kod muskaraca najbrži je bio Patrik Stimpfl iz Nemačke, drugi njegov mladji brat Fransis, dok je treći bio Georgs Smalcs.

Ukupan bilans medalja je 15 zlatnih, 15 srebrnih i 7 bronzanih.

U oba dana na trkama je učestvovalo 135 takmičara i Srbije, Poljske, Nemačke, Letonije, Italije, Slovenije i Slovačke među njima i neki od najboljih Svetskih slalomaša i prvaka Evrope.

Tehnički delegat na našoj trci ispred Svetske roler federacije bio je Ivars Šmalc koji je organizaciju trke ocenio najvišom mogućom ocenom. Takođe i ostali gosti iz inostranstva su prezadovoljni organizacijom, kampa i trke i našim gostoprimstvom.

Sledeća trka u našem gradu biće trka Svetskog kupa na kojoj ćemo okupiti najbolje Svetske slalomaše.

Race kamp i naše trke nesebično su pomogli Grad Vranje koji je naš projekat prepoznao kao projekat od velike važnosti za Grad, sportski savez grada Vranja, JKP Komrad, JKP Vodovod, Parking servis i brojni sponzori. Nagrade za najbolje obezbedio je Češki proizviđač roler opreme Tempiš koji je nastupio i sa svojim timom, a u pauzi između dve trke izveli su zajedno sa svojim peijateljima i SK Besna Kobila, TST Varšava, Inline Alpine Team Skawina i Snowfeel performans i prezentaciju slaloma na rolerima mnogobrojnoj Vranjskoj publici.

Sigurno najveći doprinos dobroj organizaciji doprineli su volonteri (roditelji dece koja treniraju u našem klubu) koji su danima izgarali u organizaciji.

 

Komentari