Vesti Inline Alpine Slalom - Otvoreno Prvenstvo Srbije u Vranju

Inline Alpine Slalom - Otvoreno Prvenstvo Srbije u Vranju

Vranje | 27.08.2018. | SK Besna Kobila
ils bkob avg2018 1

U subotu 25.avgusta 2018. su Grad Vranje i Skijaški klub "Besna kobila" bili domaćini otvorenog prvenstva Srbije u disciplini Inline Alpine Slalom (letnja varijanta alpskog skijanja u kome se kapije prolaze vozeći rolere). Iako prvobitno najavljivana na planini Besnoj kobili, organizacija trke je prmeštena u Vranje iz tehničkih razloga.

Na trci je učestvovalo 50 takmičara iz većine Srpskih klubova i gosti iz skijaškog kluba Vuzenica iz Slovenije. Najviše uspeha imali su takmičari domaćeg kluba, zatim SK Vuzenica pa SU Extreme iz Niša.

Što se tiče domaćeg šampionata po očekivanjima apsolutni pobednik i u ekipnoj i u pojedinačnoj konkurenciji  su takmičari skijaškog kluba Besna kobila sa 10 titula prvaka Srbije.

"Osim takmičarskog dela imali smo i nekoliko satanaka sa čelnicima SK Vuzenica i predstavnicima Svetske Roler Federacije na kojima smo dogovorili nekoliko zajedničkih akcija za sledeću godinu. O obaveznom letnjem treningu na rolerima kao pripremi za skijašku sezonu govorili su treneri skijaškog kluba Vuzenica iz Slovenije koji u svojim redovima imaju nekoliko državnih prvaka u tehničkim disciplinama. Jedna od njih je i Žana Nina Bricman u čijim vožnjama smo uživali u Vranju" - istakao je Đorđe Dedinac, Predsednik Skijaškog kluba Besna kobila iz Vranja.

"Prve zajedničke akcije vezane su za zimu i zajedničke ski treninge u Sloveniji, zatim nas u Vranju očekuje roler kamp pod pokroviteljstvom Svetske roler federacije za svu decu iz regiona i još nekoliko zajedničkih poduhvata sve u cilju popularizacije roler i skijaškog sporta" - dodao je Đorđe Dedinac.

Komentari