Vesti Inline alpine slalom - Medalje za srpske takmičare u Sloveniji

Inline alpine slalom - Medalje za srpske takmičare u Sloveniji

Ilirska Bistrica, SLO | 10.06.2019. | Sk BK
ilbistrica jun19 0a

Proteklog vikenda, 8-9. juna 2019. takmičari skijaškog kluba Besna kobila iz Vranja učetvovali su na Inline alpine slalom takmičenju, na 7. pokalu Ilirska Bistrica u Sloveniji. Pored našeg kluba učestvovalo je još 55 takmičara iz klubova iz Italije i Slovenije. Ovo je bila prva trka u slalomu ove godine i koristila je da se proveri u kakvoj su formi naši takmičari.

Boje našeg kluba barnile su tri takmišarke i sve tri su se okitile medaljama. U konkurenciji devojčica do 6 godina iako najmlađa u kategoriji Petra Stojiljković je zauzela 3.mesto. Njena starija sestra Dunja Stojiljković je u kategoriji devojčica do 8 godina bila najbrža u dve vožnje i osvojila 1. mesto i zlatnu medalju. U kategoriji juniorki najbolja Srpska slalomašica Mia Dedinac ubedljivo je trijumfovala ispred konkurencije.

 - Veoma smo zadovoljni pre svega formom naših takmičarki, a naravno i rezultatima. S obzirom da je tek početak slalom sezone nadamo se da će forma naših takmičara ići uzlaznom putanjom i da će ovo biti najuspešnija sezona do sada pre svega na međunarodnim trkama i Svetskim kupovima. Za dve nedelje nas očekuje Otvoreno prvenstvo Češke i prva ovogodišnja trka Svetskog kupa. Nadamo se da ćemo nastupiti u najjačem sastavu i vratiti se sa novim medaljama i bodovima - izjavio je Đorđe Dedinac trener ski kluba Besna kobila iz Vranja.

 

Galerija slika

Komentari