Vesti Inline Alpine slalom - Dve zlatne medalje za vranjance na Prvenstvu Slovenije

Inline Alpine slalom - Dve zlatne medalje za vranjance na Prvenstvu Slovenije

Vuzenica, SLO | 31.05.2021. | Skijanje.rs
prv slo 30.05.2021 11 960x584

Posle najuspešnije skijaške sezone takmičari Ski kluba Besna Kobila iz Vranja su, na najbolji mogući način, otvorili letnju sezonu u Inline Alpine slalom. Naime, proteklog vikenda su u Slovenačkom gradu Vuzenica vožene trke otvorenog prvenstva Slovenije i Svetskog kupa u ovom sportu za koga se može reči da je na neki način i letnja varijanta alpskog skijanja (na rokerima kroz skijaške kapije). Prve međunarodne trke posle godinu i po pauze zbog pamndemije korona virusa.

U subotu je voženo Otvoreno prvenstvo Slovenije za sve kategorije. U kategoriji dečaka do 8 godina Lazar Spasić je osvojio drugo mesto. U kategoriji devojčica do 10 godina dominirala je Dunja Arsić i osvojila prvo mesto i naziv Grofice Pohorja. U istoj kategoriji ali kod dečaka Strahinja Kostadinović je zauzeo peto mesto, a njegov godinu dana stariji brat Nikola posle odličen prve vožnje i borbe za zlato nike završio drugu vožnju. Kod devojčica do 14 godina sa dve fantastične vožnje Anastasija Stojanović konkurenciji nije dala šansu ni da razmišlja o kruni Grofice Pohorja.
Kod devojčica do 16 godina Emilija Arsić je stigla do petog mesta, a u konkurenciji seniorki Mia Dedinac je zauzela deveto mesto.
Ski klub Besna kobila na ovom takmičenju je jedini koji u 7 ženskih kategorija ima dve pobednice i taj uspeh su ponovili i drugog dana.

U nedelju je za seniore i juniore vožena prva ovogodišnja trka Svetskog kupa na kojoj su naše predstavnice Emilija Arsić iako juniorka zablistala u punom sjaju i osvojila 16.mesto dok je Mia Dedinac posle dve greške u prvoj i drugoj vožnji ipak uspela da završi trku na 22. mestu. Ovo je prvi put da u prvih trideset u Svetskom kupu imamo dve takmičarke.

Dok su najstariji vozili Svetski kup oni mlađi su vozili još jednu trku Alpskog kupa Slovenije, Vuzenica Open.
Kod najmlađih dečaka Lazar Spasić nije uspeo da ponovi uspeh od prethodnog dana jer je u prvoj vožnji promašio predzadnju kapiju. Dunja Arsić je u nedelju ponovila uspeh i ponovo bila najbolja u svojoj kategoriji, dok je u istoj kategoriji samo kod dečaka Nikola Kostadinović zauzeo 3.mesto, a Strahinja Kostadinović je uspeo da dođe do 6.mesta. Anastasija Stojanović je bila još ubedljivija nego prvog dana i u svoju kolekciju medalja dodala još jedno zlato.

Na trci Svetskog kupa ispred Svetske Skejt i Roler Federacije, kao i na ostalim trkama tehnički delegati su bili naši stručnjaci, Đorđe Dedinac i Toma Dimitrijević.
Oba dana trke su vožene po kiši, što je dodatno zadavalo probleme takmičarima, a učestvovalo je 110 takmičara.

"Posle ovakvih rezultata moramo biti zadovoljni jer se vidi naš trud i rad. Rezultati sada dolaze u kontinuitetu tokom cele godine. Kvalitetan rad sa decom i rad na usavršavanju naših stručnjaka donose nam rezultate na koje smo stvarno ponosni. Iako bez ikakve podrške Grada, Države, krovne Federacije pravimo rezultate koji su za ponos. Hvala roditeljima na razumevanju i finansiranju, siguran sam da im kroz vaspitanje, obrazovanje i rezultate dece vraćamo mnogo više od uloženog.
Perfektan organizator proteklog je bio SK Vuzenica i još jednom im se zahvaljujemo na gostoprimstvu
." - izjavio je Đorđe Dedinac iz Ski kluba Besna kobila.

 

Komentari