Vesti Inline alpine slalom - Dobri rezultati takmičara Srbije u Češkoj

Inline alpine slalom - Dobri rezultati takmičara Srbije u Češkoj

Nemčički, CSA | 08.09.2015. | SK Besna kobila
20150905084049b

Takmičari Ski kluba Besna kobila vratili su se iz Češke sa zavidnim rezultatima. U mestu Nemčički je od 05-06. septembra 2015. održano je finale Svetskog kupa kao i otvoreno prvenstvo Češke u Inline alpine slalom - letnjoj verziji alpskog skijanja na rolerima.

U dečijim kategorijama trke su vožene u okviru Cila Cupa - otvorenog prvenstva Češke. U subotu su Dušan Trajković i Andrej Stojanović osvojili peta mesta dok Anastasija Stojanović nije uspela da završi trku. U nedelju su obojica takmičara ponovila uspeh dok je Anastasija zauzela sedmo mesto. Treba napomenuti da su organizatori trke iz neobjašnjivij razloga spojili dečije kategorije pa su deca vozila sa konkurencijom dve godine starijom od sebe što je bilo van svih pravila.

Sigurno najveći uspeh ovog vikenda ostvarila je Mia Dedinac koja je u finalnoj trci svetskog kupa u seniorskoj konkurenciji osvojila 25. mesto i upisala prve bodove za sebe i našu zemlju. Druga naša predstavnica u Anastasija Veselinović zauzela 34. mesto. U nedelju je vožena trka evropskog prvenstva za seniore gde je Anastasija Veselinović bila 33. a Mia Dedinac je posle odlične prve vožnje u drugoj imala spektakularan pad ali uspela da se vrati na stazu, zauzme 36. mesto i pobere aplauze publike za svoju požrtvovanost.

Ako se uzme u obzir da su naše takmičarke juniorke i da su se takmičile sa devojkama starijim od sebe i do 15 godina onda su njihovi rezultati utoliko veći.

Ove godine smo učestvovali na dve trke svetskog kupa, naučili mnogo toga uspostavili kontakte za svim nacionalnom savezima i stekli neophodno iskustvo za naš dalji napredak. Osim našeg kluba na trci su učestvovali i takmičari roler kluba Oxigen iz Niša. Roler sezona se nastavlja trkama u zemlji.

Galerija slika

Komentari