Vesti Inline alpine slalom - Dobar nastup vranjanaca u Vuzenici, SLO

Inline alpine slalom - Dobar nastup vranjanaca u Vuzenici, SLO

Vuzenica SLO | 30.05.2022. | Skijanje.rs
Vuzenica1

U mestu Vuzenica, u podnožju Pohorja u Sloveniji od 27-29.05.2022. održna su takmičenja Inline alpine slalom u okviru Svetskog kupa i otvorenog prvenstva Slovenije u disciplini slalom na rolerima.

Nastupali su i članovi Skijaškog kluba Besna kobila iz Vranja.

U subotu 28.maja voženo je otvoreno prvenstvo Slovenije za sve kategorije. Takmičarke iz Vranja su zablistale u punom sjaju.
U kategoriji devojčica do 10 godina Dunja Arsić je i ove godine bila neprikosnovena, ubedljivo bila prva ispred konkurencije i odbranila tituli Grofice Pohorja. Kod devojčica do 12 godina Lenka Stanojević je posle velike borbe u dve fantastične vožnje došla do drugog mesta i srebrne medalje.
U juniorskoj kategoriji Emilija Arsić je fantastičnom drugom vožnjom nadoknadila zaostatak iz prve i osvojila treće mesto.
Kod seniorki naša Mia Dedinac iako bez treninga ove sezone zbog obaveza na fakultetu došla je do 17.mesta.

U nedelju 29.maja je vožena prva trka u okviru ovogodišnjeg Svetskog kupa a naš klub i našu zemlju predstavljale su Emilija Arsić i Mia Dedinac. Posle dve vožnje Emilija je osvojila 24.mesto a Mia Dedinac 25.mesto i tako osvojile prve ovosezonske bodove u svetskom kupu. Prvog dana na trci je učestvovalo 127 takmičara, dok je u trci Svetskog kupa učestvovalo 92 takmičara.

Na trci su ispred svetske skejtbord i roler federacije tehnički delegati bili Đorđe Dedinac i Toma Dimitrijević i za svoj posao dobili najviše ocene i pohvale. To još jednom dokazuje da su naši takmičari, treneri i sportski radnici mnogo više cenjeni u svetu nego kod kuće.

Tehnički organizator takmičenja je bio Skijaški klub Vuzenica, kao i ranijih godina organizacija je bila na vrhunskom nivou iako je oba dana padala kiša i otežavala posao i takmičlarima organizatorima.

- Apsolutno smo zadovoljni rezultatima svih naših takmičara, samo nam je žao što zbog bolesti i obaveza prema školi nismo mogli da nastupimo u punom sastavu i napravimo još veći uspeh - naveo je Đorđe Dedinac, SK besna Kobila, Vranje

Galerija slika

Komentari