Vesti Inline Alpine Slalom - Dobar nastup takmičara Srbije u Češkoj

Inline Alpine Slalom - Dobar nastup takmičara Srbije u Češkoj

Češka | 05.06.2018. | SK Besna kobila
bk ceskajun2018540x2

Prethodnog vikenda takmičari skijaškog kluba Besna Kobila učestovali su na dve trke otvorenog prvenstva Češke u disciplini slalom na rolerima i prvoj od šest ovogodišnjih trka Svetskog kupa. Takmičenja su održana u gradu Turnovu udaljenom 80km od Praga. Učestvovalo je 130 takmičara iz 13 zemalja. Organizatori trka su bili Češka Roler Federacija i Svetska Roler Federacija.

Naše takmičarke su se baš potrudile da ovo bude ubedljivo najuspešniji vikend na trkama u inostranstvu od kada se ovaj klub pojavljuje na međunarodnim trkama.

U kategoriji devojčica do 8 godina Maša Jović je posle kiksa prvog dana u nedelju odvozila perfektne dve vožnje i konkurentkinjama savila do znanja da je zlato rezervisano za nju.

Anastasija Stojanović je prvog dana osvojila 3. mesto i bronzanu medalju u kategoriji devojčica do 10 godina i tako nastavila svoj niz osvajanja medalja na trkama u inostranstvu. Drugog dana zauzela 4. mesto.

Prvu zvaničnu trku za svoj novi klub imala je Kaja Sretić, nišlijka koja je željna daljeg napredovanja odlučila da od ove godine brani boje Skijaškog kluba Besna Kobila prvog dana je zauzela 5. mesto. Svoj talenat i kvalitet dokazala je već sutradan i okitila se srebrnom medaljom.

Emilija Arsić je prvog dana u kategoriji devojčica d 14 godina zauzela 3. mesto i osvojila bronzanu medalju. Sutradan je ipak morala da se zadovolji četvrtim mestom.

Za mesta na pobedničkom postolju u katgoriji devojčica do 16 godina vodio se pravi mali rat između naše Mie Dedinac i četiri takmičare iz Nemačke. Ostale takmičarke u toj kategoriji mogle su samo da čestitaju osvajačicama medalja. Posle dve vožnje prvog dana Mia Dedinac je osvojila 3.mesto iza dve prvoplasirane Nemice. Drugog dana ova kategorija je vozila Svetski kup i takmičila se sa juniorkama i seniorkama u istoj kategoriji. Mia Dedinac je osvojila 27.mesto i upisala prve ovosezonske bodove u Svetskom kupu.

Upoređujući njen rezultat sa svojom konkurencijom to je bio drugi najbolji rezultat. Time je istakla kandidaturu za najvići plasman na predstojećem Evropskom Prvenstvu koje se održava od 15-17. avgusta 2018. godine u Španiji.

Da se u klubu ozbiljno radi ne svedoče samo medalje nego i priznanja koja stižu iz Svetske roler Federacije. Tako je naš trener Đorđe Dedinac prvog dana bio tehnički delegat Svetske Roer Federacije, a takođe je bio i postavljač druge vožnje.

U klubu Besna Kobila nastavljaju sa daljim treninzima jer ih već 16. i 17. juna očekuju nove trke u Polskom grdau Skawina, a nedelju dana kasnije trke otvorenog prvenstva Češke i nova trka Svetskog kupa.

 

Galerija slika

Komentari