Vesti Igrišta - Vlasenica, BIH - počeli radovi na izgradnji ski centra

Igrišta - Vlasenica, BIH - počeli radovi na izgradnji ski centra

Vlasenica | 29.06.2022. | OC Jahorina
Igrita jun2022 screen 15 960x584

Olimpijski centar Jahorina je krenuo sa realizacijom još jednog plana, koji je prije više od godinu dana predstavljen javnosti. Radi se o izgradnji ski centra Igrišta kod Vlasenice, koji, kako su rekli, ima veliki potencijal da bude atraktivna turistička destinacija.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić je rekao: "Sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo krenuli sa radovima na obnavljanju i izgradnji ski centra Igrišta. Krećemo od nule i imamo šansu da napravimo najbolji ski centar. Tim Olimpijskog centra Jahorina je još pre više od godinu dana napravio Razvojni Projekat ski centra Igrišta, detaljno razrađen po fazama i investicijama. Vlada Republike Srpske je usvojila projekat i obezbedila garanciju za izgradnju ovog ski centra, za šta će biti izdvojeno 42 miliona KM. Nakon uspešno sprovedenih nabavki, kao i potpisivanja Ugovora za izgradnju dve ski staze, sistema za veštačko osnežavanje, krenuli smo sa izvođenjem radova na terenu. Uz sistem za osnežavanje, dve ski staze, u planu je izgradnja i žičare, jezera za veštačko osnežavanje kapaciteta 30.000m3, pokretne trake, tjubing staze i zabavnog sadržaja (mini zip line), kao i parkinga i svih pratećih sadržaja".

Uz izgradnju ski centra Igrišta, u planu je i preuzimanje upravljanja turističkim kompleksom Andrićgrad u Višegradu, ali i obnavljanje 4 hotela na teritoriji Opštine Pale.

„Izgradnjom ski centra Igrišta ćemo napraviti novu dimenziju u razvoju skijaškog sporta i omogućiti lokalnom stanovništvu da bolje živi. Na Igrištima očekujemo turiste iz cele istočne BIH i zapadne Srbije. Velika prednost je i strateški dobar položaj i blizina aerodroma Tuzla. Izgradnjom sistema za osnežavanje ćemo imati najmanje 120 dana skijanja u sezoni. Ovo će biti ski centar idealan za dnevne i vikend turiste. Izgradnjom ovog ski centra ćemo svakako upotpuniti ponudu i Jahorine, sada će turisti moći da uvrste posetu ski centru Igrišta prilikom dolaska ili odlaska sa Jahorine.
Videli smo na primeru Jahorine da je turizam pokretač privrede, a siguran sam da će i ovaj kraj imati mnogobrojne benefite od pokretanja ovog ski centra. Vlasenica i Han Pijesak će dobiti nove investitore, nova radna mesta u hotelijerstvu, turizmu i proizvodnji domaće hrane. Samo mi, kao Olimpijski centar Jahorina, ćemo u poslovnoj jedinici Igrišta zaposliti najmanje 100 ljudi, a indirektno će od našeg rada zavisiti najmanje 2.000 radnih mesta. Želim izvođačima uspešne radove, a mi sa nestrpljenjem čekamo i prve skijaše i turiste", dodao je Ljevnaić.

     Izvor, Foto: OC Jahorina


Galerija slika

Komentari